Project

Vrijwilligerswerk in Marokko

Samen met Marokkaanse monitoren organiseer je een kamp voor de straatkinderen van Centre Ahli (Taroudant). Het kamp gaat door in een school niet ver van de kust, vlakbij Agadir. Jullie verzorgen samen de kinderanimatie, werken activiteiten uit en gaan samen op uitstap. Daarnaast helpen we ondertussen ook met de renovatie van die school, via ondermeer schilderwerken en opknapwerken binnen in die school.

Bezorg deze kinderen de vakantie van hun leven!

Taakomschrijving

Animatie en activiteiten organiseren voor Marokkaanse kinderen + schilderwerk en opknapwerk in de school.

Vrije tijd

De eerste 9 dagen werk en verblijf je op het project, de volgende 5 dagen ga je Marokko verkennen. Onze contactpersoon helpt met de samenstelling van de vrije tijd en het organiseren van het vervoer en logement. Normaal bezoeken de groepen Marrakech, Essouiara (havenstadje - tocht op een dromedaris) en Taroudant. Reken op 120€ voor deze activiteiten (zonder maaltijden en eigen uitgaves, zoals vb souvenirs).

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Je slaapt samen met de groep in een grote kamer. WC is aanwezig. De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een kookploeg. Verwacht je aan veel tajines en couscous.

Reisgegevens

Vlucht van Eindhoven naar Marrakech, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. Vervoer van en naar de luchthaven van Eindhoven zal je zelf moeten regelen. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, vervoer van huis tot de luchthaven van Eindhoven.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

 

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project. De kostprijs voor zo'n kamp voor alle kinderen is heel hoog, zeker omdat dit volledig gratis is voor de kinderen. Het geld gaat dan ook naar, vervoer, accommodatie, maaltijden, drank, eventueel uitstappen met de kinderen, spelmateriaal, ... .

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1800€ voor ogen. In die 1800€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1200€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.