Project

Vrijwilligerswerk in Kirgizië

Organiseer een creatieve en sportieve vakantie in een SOS-kinderdorp 

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Kirgizie is één van de armste landen in centraal Azië. Door de slechte economische situatie hebben veel gezinnen problemen. Kinderen uit arme gezinnen kunnen niet naar school, zieken kunnen door geldgebrek niet behandeld worden, families vallen uiteen door verhuizing in de hoop om werk te vinden, …

SOS kinderdorpen probeert hier iets aan te doen. Zo hebben ze in Kirgizië twee SOS kinderdorpen, een jongerenproject, twee kleuterscholen, drie buurtcentra en één school. Tijdens de zomervakantie gaan sommige kinderen tijdelijk terug naar hun familie. De kinderen die ‘achterblijven’ hebben een lange zomervakantie zonder opvulling. Daar kan jij als vrijwilliger iets aan doen!

Organiseer samen met je kampgenoten sportieve en creatieve activiteiten en bezorg de kinderen zo een toffe vakantie! Samen spelen, sporten, knutselen, ... en veel plezier maken is het hoofddoel van dit bouwkamp.

Tijdens de vrije momenten ontdek je de relatief jonge hoofdstad Bisjkek en de prachtige natuur van deze minder bekende regio.

Taakomschrijving:

Activiteiten organiseren voor de kinderen op de verschillende projecten, zoals 

 • knutselen
 • sportactiviteiten
 • estafettes
 • schminken
 • Engelse woordjes leren
 • dansen, etc.

Verblijf

Tijdens het project verblijf je in een SOS huis. Dit huis is beschikbaar omdat een aantal kinderen in de zomervakantie bij familie verblijft. Het SOS family house bestaat uit 4 slaapkamers, een keuken, gezamenlijke ruimte en twee badkamers. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers zullen enkele vrijwilligers een kamer moeten delen. Vrijwilligers bereiden de maaltijden zelf.

Praktisch

Reisgegevens 

Vlucht naar Kirgizië. Vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

 • Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

 • Niet inbegrepen
Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort en visum, onvoorziene taksen en heffingen.
 • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

Het ingezamelde bedrag is ter plaatse bedoeld om activiteiten te doen en allerlei educatief en spelmateriaal of ad hoc benodigdheden te financieren voor de vele centra die ze ondersteunen. Het project zal zelf kiezen naar waar dit gaat.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 175€ pp voor ogen. In die 175€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 100€ zouden moeten trachten inzamelen per persoon. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.