Project

Vrijwilligerswerk in Afrika, Kaapverdië

Organiseer activiteiten tijdens een vakantiekamp en knap de lokalen op

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Op het eiland Santiago zet Bouworde zich komende zomer, in samenwerking met de organisatie Delta Cultura, in voor de kinderen en jongeren van Tarrafal. Delta Cultura wil armoede bestrijden via onderwijs en vorming van de lokale kinderen. Daartoe organiseren ze jaarlijks een groot vakantiekamp voor een 260-tal kinderen tussen 6 en 18 jaar oud.  Is activiteiten organiseren, spelletjes spelen, sporten, (taal)workshops in elkaar knutselen, … je tweede natuur? Dan is dit project, op deze exotische locatie iets voor jou! Gooi je kwaliteiten in de strijd en daag de kinderen en jongeren creatief uit.   Tijdens de vrije tijd mogen watersport, een dagje strand en wandeltochten in deze mooie omgeving uiteraard niet ontbreken!

Weetje: Delta Cultura was één van de tien Afrikaanse projecten die de FIFA, naar aanleiding van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, wilden ondersteunen.

Taakomschrijving

Activiteiten & (taal)workshops organiseren tijdens een vakantiekamp, samen met jongeren van Kaapverdië en Portugese vrijwilligers. Ook veel sporten, knutselen, computeren, ...

Daarnaast zijn enkele lokalen van de organisatie aan een opknapbeurt toe.

Praktisch

Verblijf

De vrijwilligers logeren in een appartement niet ver van het project. Maaltijden maak je zelf of eet je samen met de kinderen.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar het eiland Santiago, daar worden jullie opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T, transport naar project en dagelijks naar en van de werf, verblijf (accommodatie, eten) tijdens de werkdagen, verzekering (reis-, annulatie-, ongevallen-, BA), administratie en voorbereiding.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, visum.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Vrije tijd 

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs. Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen. Daarnaast willen ze het vakantiekamp voor alle kinderen gratis houden. Dus het ingezamelde geld gaat ook naar de aankoop van het eten voor de kinderen en het inhuren van bussen om een uitstap te doen.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1500€ voor ogen. In die 1500€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 900€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.