Project

Vrijwilligerswerk in Kaapverdië

Porto Novo is een charmant havenstadje aan de zuidkust van het eiland Santo Antão. Één van de 12 eilanden die Kaapverdië rijk is. Afrika’s meest Westelijke eiland bestaat volledig uit vulkanisch materiaal, de natuur en omgeving zal je dan ook doen verbluffen!

Taakomschrijving
In 2017 en 2018 hebben onze vrijwilligers een schooltje op het eiland Santo Antão opgeknapt en opgevrolijkt: renovatie, schilderen,… Ook dit jaar zullen jullie een plaatselijk schooltje onder handen nemen, onder begeleiding van onze charmante contactpersoon Pascal. De lokale kinderen zullen zeker een handje willen toesteken. Maak je klaar voor een boeiende en kleurrijke reis!

Vrije Tijd
Tijdens de vrije tijd ontdek je de rijke fauna die het eiland te bieden heeft. Een wandeltocht in de omgeving en een duik in een van de helderblauwe baaien zijn een must! Een prachtig eiland!

Foto's: Laïs Cuypers

Filmpje: Laïs Cuypers

Praktisch

Programma: Je werkt ongeveer 6u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend trek je eropuit en ontdek je het land.

Verblijf: Je verblijft met de hele groep in een appartement. Je brengt zelf een slaapzak mee. WC en douches zijn aanwezig.

Maaltijden: Jullie koken zelf je maaltijd, Bouworde voorziet een budget.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig van Brussel nationale luchthaven naar Kaapverdië, van daar gaat het per ferry en minibus tot aan het project.

Reisdocumenten: Voor Kaapverdië heb je zowel een internationaal paspoort als een visum, dat je ter plaatse aankoopt, nodig.

Reisgeneeskunde: We raden je ten stelligste aan om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B, buiktyfus en DPT. Informeer je hierover tijdig bij je huisarts of vraag raad aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Fondsenwerving

Fundraising?
Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan deze vrijwilligersreis dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?
In de eerste plaats betaal je als deelnemer 50 euro extra. Dit geld gaat integraal naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen en de nodige machines te huren.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...) samen met je kampgenoten en kampbegeleiders. Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen. Op de Preparee (kennismakingsdag) plan je samen jullie actie. Uiteraard kan je zelf vooraf al acties opzetten.

Giften met fiscaal attest
Voor dit bouwkamp is het, onder bepaalde voorwaarden, ook mogelijk om een fiscaal aftrekbare gift te doen.

Ter info
Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...) en dekt waar mogelijk bankkosten.

In 2019
Specifiek voor dit project zal het ingezamelde budget besteed worden aan bouwmaterialen.

Meer info? Stuur een mailtje naar [email protected]