Project

Vrijwilligerswerk in Ghana

Renoveer een school en/of bibliotheek en help lesgeven

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Samen met de internationale Bouworde steunen we deze zomer de organisatie Compassion for Humanity (C4H). Zij zetten zich in voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in het oosten van het straatarme Ghana. Omdat heel wat kinderen soms uren moeten lopen naar school, wil de organisatie meer scholen bouwen, maar ook bibliotheken optrekken om zo de ontwikkelingskansen van de kinderen te verhogen. De lokale gemeenschap wordt steeds zo veel mogelijk betrokken bij elk van de projecten.

Als vrijwilliger help je bij de renovatie van een schooltje en/of gemeenschapsbibliotheek. Daarnaast kan je ook meedraaien in de lokale schooltjes waar je o.a. les (Engels, computerles, …) kan geven, afhankelijk van je interesses en talenten. 

Een intense inleefervaring in een authentieke, maar erg arme regio in West-Afrika.

Taakomschrijving

Renovatie van een school en een gemeenschapscentrum/bibliotheek. Er kan ook geholpen worden met het lesgeven (Engelse les, computerles, wiskunde, ... - afhankelijk van vrijwilligers), dit voor lagere schoolkinderen en kleuters.

Praktisch

Verblijf

Een groep vrijwilligers wordt ondergebracht in het vrijwilligershuis. Zijn er maar enkele vrijwilligers, dan verblijf je bij een gastgezin in het dorp. De maaltijden worden voor jullie bereid, meestal typische Ghanese maaltijden.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Accra, daar wordt je opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd. De eerste nacht verblijf je Accra, daarna ga je richting project.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Accra, daar wordt je opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd. De eerste nacht verblijf je Accra, daarna ga je richting project.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, visum.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1000€ voor ogen. In die 1000€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 625€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.