Project

Vrijwilligerswerk in Gambia

Knap je mee een klaslokaal op en help je tijdens de zomerklassen?

The Gunjur Project lodge in Gambia wil de lokale gemeenschap versterken via verantwoord toerisme, steun aan lokale schooltjes, het oprichten van een gezondheidspost, zomerklassen voor de kinderen, een ‘womensgarden’ waar vrouwen aangemoedigd worden hun eigen producten te verbouwen, … De droom van Jenny en Brendan, het Engelse echtpaar dat alles ter plaatse in goede banen leidt, is echter om een trainingscentrum te bouwen om de vrouwen te leren lezen, schrijven en een beroep aan te leren.

Taakomschrijving

In de periode dat jullie in Gambia verblijven, organiseert The Gunjur Project zomerklasjes voor zo’n 300 kinderen uit de omgeving. Bovendien zijn er heel wat klaslokalen die dringend een make-over nodig hebben. Ze kunnen jullie helpende handen daar dus goed gebruiken voor sociaal en technisch werk!

Vrije tijd

Intussen ervaar je het echte Gambia en maak je kennis met de unieke fauna en flora. Een bezoekje aan het authentieke vissersdorp Gunjur, rondlopen op de lokale marktjes, een bezoek aan een natuurpark en uitstapjes naar de zee kunnen natuurlijk niet ontbreken!

Filmpje: Lise-Lore Steeman

Praktisch

Programma

In de voormiddag helpen jullie met de zomerklasjes en in de namiddag nemen jullie een klaslokaal onder handen.

Verblijf

Vrijwilligers logeren op de Gunjur Project Lodge, op 500 meter van de zee. Jullie slapen per twee/drie en hebben een toilet en douche op de kamer. Er is een bar en een zwembad ter beschikking (opgelet, geen airco of ventilator en ook te zware elektrische apparaten kunnen niet gebruikt worden).

Maaltijden

Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag en drinkbaar water.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Banjul, waar je met een minibusje wordt opgehaald door onze contactpersoon.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een belangrijk risico op malaria en gele koorts in Gambia. Vaccinatie tegen gele koorts en malariatabletten (in combinatie met muggenwerende maatregelen) worden dan ook sterk aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Barbara.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.


Fondsenwerving

Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf geld in te zamelen, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan deze vrijwilligersreis dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit kamp 50 euro extra. Dit geld gaat integraal naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen en de nodige machines te huren.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...) samen met je kampgenoten en begeleiders. Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen. Op de Preparee (kennismakingsdag) plan je samen jullie actie(s), maar uiteraard kan je zelf vooraf ook al acties opzetten. Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...) en dekt waar mogelijk bankkosten.

Meer info?

Bekijk zeker het document Tips & Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount (eenmaal je betaald hebt). Nog extra vragen? Stuur dan zeker een mailtje naar Barbara.