Project

Vrijwilligerswerk in Afrika, Gambia

Je renoveert voor de lokale gemeenschap en begeleidt de zomerklassen

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

The Gunjur Project lodge wil de lokale gemeenschap versterken via verantwoord toerisme, steun aan lokale schooltjes, het oprichten van een gezondheidspost, zomerklassen voor de kinderen, een ‘womensgarden’ waar vrouwen aangemoedigd worden hun eigen producten te verbouwen, …  Maar de droom van Jenny en Brendan, het Engels echtpaar die alles ter plaatse in goede banen leidt, is om een trainingscentrum te bouwen om de vrouwen te leren lezen en schrijven en waar ze een beroep kunnen aanleren. 

Intussen ervaar je het echte Gambia en maak je kennis met haar inheemse vogelsoorten, krokodillen en typische baobabs. Een bezoekje aan het authentieke vissersdorp Gunjur kan ook niet ontbreken!

Taakomschrijving (opgelet, dit kan nog wijzigen)

 • We renoveren een klaslokaal van de kleuterschool
 • We helpen met de tuin van de school (vooral bewust maken om zelf groenten te kweken)
 • We helpen met de bouw van het trainingscentrum (de aanvang van de bouw is gepland met de eerste groep)
 • Helpen met spelletjes en les geven in de zomerklasjes
 • Sporten met de kinderen van Gunjur

Verblijf

De vrijwilligers logeren op de Gunjur Project Lodge, op 500 meter van de zee. Er is een bar, er wordt gekookt voor de vrijwilligers en er is een zwembad ter beschikking (opgelet, geen airco of ventilator en ook te zware elektrische apparaten kunnen niet gebruikt worden)

Praktisch

Reisgegevens

Vlucht op Banjul, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

 • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

 • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.
 • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan dit wel allemaal regelen voor jullie. Ze gaan een aantal voorstellen uitwerken waaruit jullie kunnen kiezen. Vorig jaar heeft de groep op safari naar Senegal geweest, een krokodillenpark bezocht, een apenpark en een citytoer door Banjul. Prijs voor alles samen is +-300€. 

Fondsenwerving

Fundraising?

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Maar ook om materialen aan te kopen voor het schooltje en activiteiten te kunnen doen met de kinderen. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. In die 2000€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 1250€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.