Projectdagen

Zin om met je klas of groep te proeven van een dagje vrijwilligerswerk in eigen land? Dan is een projectdag iets voor jou!
Een projectdag vormt de ideale voorbereiding voor groepen die al ingeschreven zijn voor een vrijwilligersreis verder weg, maar is ook een creatief alternatief voor de jaarlijkse vastenactie of solidariteitsdag, een originele teambuilding, ...
Bouworde werkt op vraag graag voor jouw (klas)groep een projectdag uit, volledig op maat! 

Projectdag?

Tijdens een projectdag steek je gedurende één dag de handen uit mouwen ten voordele van een Belgische organisatie. Tuinklusjes, meehelpen in een grootkeuken of renovatiewerken, ... je hulp komt als geroepen bij de organisaties en jij en je groep doen een (eerste) ervaring op met vrijwilligerswerk. En het beste van al: Bouworde doet al het regelwerk, zodat jullie alleen nog maar hoeven te gaan! 

Praktisch

  • Een projectdag aanvragen kan voor groepen vanaf 4 deelnemers + begeleider. Het maximum aantal deelnemers is projectgebonden.
  • De deelnemers zijn tussen de 15 en 30 jaar oud.*
  • Per 15 deelnemers voorzie je zelf min. 1 begeleider
  • Projectdagen zijn gratis. Bouworde zorgt bovendien voor een vrijwilligersverzekering
  • Als deelnemer regel je zelf het vervoer tot het project en voorzie je zelf een lunchpakket
  • Het project zorgt voor voldoende werkmateriaal en drank voor de deelnemers

Een aanvraag doen

Interesse om op projectdag te gaan met je groep? Stuur een mail naar Charlotte, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Vermeld in je mail zeker:

  • Hoe groot jullie groep is
  • Welk soort vrijwilligerswerk jullie voorkeur wegdraagt (tuinwerk, renovatie, sociaal, ...) 
  • In welke regio jullie graag aan de slag gaan
  • De datum die jullie voor ogen hebben

Mogelijke projecten

Snuister hieronder alvast door een greep uit het aanbod

Iona vzw - Nijlen

Technisch en/of tuinwerk

 

 

 

 

 

 

In dit centrum voor mensen met een beperking worden helpende handen hartelijk onthaald. De kelder opruimen, de lokalen schilderen, meewerken in de tuin, ...  Op het prachtige domein zijn er altijd tal van klusjes mogelijk.

Stappen vzw - Doornzele

Technisch en/of tuinwerk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een boogscheut van Gent zijn jongeren die het even wat moeilijk hebben altijd welkom op het domein van Buiten Beeld. In dit centrum voor alternatieve dagbesteding is er altijd werk aan de winkel! Een moestuin aanleggen, de zolder isoleren, kleine technische klusjes, … vrijwilligers zijn hier meer dan welkom.

Fedasil Kapellen

Technisch of sociaal werk

 

 

 

 

 

 

 

 

In het opvangcentrum voor asielzoekers in Kapellen verblijven er zo'n 350 asielzoekers. In de oud-kazerne is er altijd wel een technisch werkje dat gedaan kan worden door vrijwilligers (lokaal schilderen, domein onderhouden, ...). Of als je liever sociaal vrijwilligerswerk doet, ben je op woensdagnamiddag welkom om een spelactiviteit te organiseren voor de kinderen en jongeren. 

 

En er is meer...

Wist je dat we voor klasgroepen ook buitenlandse vrijwilligersreizen op maat organiseren? Een week meedraaien in een centrum voor straatkinderen in Marokko? In Albanië met de hele klas een schooltje opknappen, In Estland de handen uit de mouwen steken op een eco-boerderij... Een vrijwilligersreis vormt een volwaardig alternatief voor de klassieke (eindejaars)reis!

Lees meer

 

* Als er in je groep deelnemers zijn die jonger dan 15 zijn of ouder dan 30 op het moment van de projectdag zelf, vermeld dit zeker goed in je eerste mail. We zoeken dan samen naar een oplossing.

KALENDER