Ook in 2022 verwachten we nog een aantal beperkingen ten gevolge van de covid-19 pandemie, … maar toch hopen we er een min of meer ‘normaal’ vrijwilligersseizoen van te kunnen maken. Dat is goed nieuws! 

Binnen Europa breiden we de vrijwilligersmogelijkheden uit en ook buiten Europa zien we voorzichtig aan weer opties. Bouworde doet er ook in 2022 alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Algemeen

Schoolreis? Vrijwilligersreis?!

Vrijwilligerswerk is hot! Jaarlijks organiseren een tiental scholen een vrijwilligersreis met Bouworde vzw.

Met meer dan 60 jaar ervaring in vrijwilligerswerk geloven we dat wij bij Bouworde vzw ook voor scholen een interessante partner kunnen zijn bij het uitwerken van een vrijwilligersreis. Een vrijwilligersreis kan een volwaardig alternatief vormen voor de klassieke (eindejaars)reis of kan erin geïntegreerd worden, gecombineerd en aangevuld met culturele uitstappen ter plaatse.

Een vrijwilligersreis kan een meerwaarde zijn bij meerdere vakken en doelstellingen van het leerplan.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van mogelijke projecten. Voor scholen werken we steeds op maat (kies zelf je project, land, reisperiode, ...), dus neem gerust een kijkje en neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw groep te bekijken.

Je contactpersoon voor de scholenwerking is Jo.

Wereldwijs! - gratis vorming voor scholen

Bouworde neemt jou en je klas mee op digitale vrijwilligersreis! Tijdens een gratis interactieve sessie leer je onze organisatie beter kennen, ontdek je een alternatieve manier van reizen én leer je kritisch kijken naar onze wereld. Voor leerlingen van het 4e, 5e en 6e middelbaar!

Meer weten?