Algemeen

Schoolreis? Vrijwilligersreis?!

Vrijwilligerswerk is hot! Jaarlijks organiseren een tiental scholen een vrijwilligersreis met Bouworde vzw.

Met meer dan 65 jaar ervaring in vrijwilligerswerk geloven we dat wij bij Bouworde vzw ook voor scholen een interessante partner kunnen zijn bij het uitwerken van een vrijwilligersreis. Een vrijwilligersreis kan een volwaardig alternatief vormen voor de klassieke (eindejaars)reis of kan erin geïntegreerd worden, gecombineerd en aangevuld met culturele uitstappen ter plaatse.

Een vrijwilligersreis kan een meerwaarde zijn bij meerdere vakken en doelstellingen van het leerplan.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van mogelijke projecten. Voor scholen werken we steeds op maat (kies zelf je project, land, reisperiode, ...), dus neem gerust een kijkje en neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw groep te bekijken.

Je contactpersoon voor de scholenwerking is Jo.

Proeven van vrijwilligerswerk?

Zin om met je klas te proeven van een of twee daagjes vrijwilligerswerk in eigen land? Ook dat kan! Ideaal als creatieve invulling van de jaarlijkse vastenactie of solidariteitsdag, een originele teambuilding, ...
Informeer naar de mogelijkheden.

Wereldwijs! - gratis vorming voor scholen

Bouworde neemt jou en je klas mee op digitale vrijwilligersreis! Tijdens een gratis interactieve sessie leer je onze organisatie beter kennen, ontdek je een alternatieve manier van reizen én leer je kritisch kijken naar onze wereld. Voor leerlingen van het 4e, 5e en 6e middelbaar!

Meer weten?