Project

Vrijwilligerswerk in Bosnië-Herzegovina:

Je staat in voor de verzorging en socialisering van explosievenhonden

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Nabij Sarajevo fokt Norwegian People’s aid Belgische herdershonden. Ze trainen de honden en leiden hen op tot explosievenhonden. Ze worden vervolgens wereldwijd ingezet om landmijnen en explosieven op te sporen.   Ben je een echte dierenliefhebber? Dan kan je hier deze zomer aan de slag. Je help bij de verzorging van de dieren in opleiding, je gaat met hen wandelen en helpt de jongste dieren te socialiseren. Je mag zelfs helpen bij enkele trainingen zelf. 

Tijdens de vrije momenten ontdek je de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina en maak je kennis met de (oorlogs)geschiedenis van de regio.

Praktisch

Vrijwilligerswerk

 Je help bij de verzorging van de dieren in opleiding, je gaat met hen wandelen en helpt de jongste dieren te socialiseren. Je mag zelfs helpen bij enkele trainingen zelf. Daarnaast help je ook met het kuisen van de hokken en het onderhoud van het domein.

Verblijf

Jullie verblijven in een appartement dicht van het project. Er zijn bedden aanwezig en een keukentje. Je bereidt zelf de maaltijden.

Reisgegevens

Vliegen op Sarajevo, jullie worden opgehaald aan de luchthaven.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Sarajevo, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.