Ook in 2022 verwachten we nog een aantal beperkingen ten gevolge van de covid-19 pandemie, … maar toch hopen we er een min of meer ‘normaal’ vrijwilligersseizoen van te kunnen maken. Dat is goed nieuws! 

Binnen Europa breiden we de vrijwilligersmogelijkheden uit en ook buiten Europa zien we voorzichtig aan weer opties. Bouworde doet er ook in 2022 alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Algemeen

Hieronder vind je onze vrijwilligersreizen voor jongeren tussen 18 en 30 jaar terug. Kies voor een sociaal, technisch of ecologisch vrijwilligersproject op een van onze diverse bestemmingen wereldwijd!

Deelnemen kan vanaf het jaar waarin je 18 wordt. Voor een aantal vrijwilligersreizen moet je minimum 21 jaar zijn of worden in 2020. Je kan mee op vrijwilligersreis tot aan je 31ste verjaardag.

Prijs

In de prijs is transport (vlucht/trein/bus heen en terug) inbegrepen. Bij algemene informatie vind je meer info terug over de prijs.
Inbegrepen:

  • Inschrijving: lidgeld, vrijwilligersverzekering, voorbereidende vorming
  • Verblijf: logement & maaltijden; enkel op werkdagen
  • Reiskost: vlucht, bus of trein, reisbijstands- en annulatieverzekering

Niet inbegrepen: uitgaven tijdens de vrije tijd, onverwachte taksen en heffingen van vervoersmaatschappijen. Soms is ook lokaal vervoer van bv. luchthaven tot project nog niet inbegrepen.

Vrije Tijd

Afhankelijk van de gekozen vrijwilligersreis kan je de vrije tijd zelf invullen, organiseert het project mee de vrije tijd of ligt het vrijetijdsprogramma al vast. Deze kost is nog niet inbegrepen in de prijs. 

Fondsenwerving

Verschillende projecten vragen aan de vrijwilligers om extra fondsen in te zamelen. Met deze fondsen kan het project het nodige materiaal aankopen waarmee jullie aan de slag kunnen gaan. Je vindt een richtbedrag van de in te zamelen fondsen bij ‘Fondsenwerving’.

Je contactpersoon voor alle vrijwilligersreizen voor 18-30-jarigen is Wannes.

Vrijwilligen in 2022

Vanaf zaterdag 20/11 kan je het aanbod vrijwilligersreizen voor 2022 terugvinden op onze websiteInschrijven kan vanaf zaterdag 27/11 online! Dezelfde dag organiseert Bouworde opnieuw een volledig digitale lanceringsdag.