Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

18-30 jaar

LK1402

Sri Lanka: 30/06-23/07/2014

Thennakoongama

 • Prijs:€ 1245 + € 100
 • Max. aantal deeln.:5VL+2NL
 • Omschrijving:Een eco-community in Sri Lanka
 • Soort: Ecologisch bouwkampFondsenwervingInt. paspoortVaccinatieVisum

Drie jaar geleden is deze community opgericht. Er wonen tussen de vier en de tien mensen ter plaatse, afhankelijk van de periode. Samen met vrijwilligers hebben ze al verschillende lemen huizen gebouwd ( ze bouwen enkel op een natuurlijke manier).

Ze beschikken over 60 koeien en een 40tal geiten. Daarnaast zijn er ook honden en  vele kippen. En geregeld enkele apen die eten komen plunderen. De eieren van de kippen eten ze zelf, de melk van de koeien zijn voor de community en de rest wordt verkocht.

Ze willen een soort openleersysteem zijn, waarbij iedereen die komt hier een steentje aan bijdraagt, waarbij biodiversiteit, permacultuur en low-impact de basisregel is.

Taakomschrijving

Wieden, planten, op de velden werken, schapen wassen, koeien melken, … + Lemen huisjes bouwen. Jullie zullen normaal 6 uur per dag werken. Het is de bedoeling dat je 8 dagen na elkaar werkt, daarna ben je zes dagen vrij, om dan nog 7 dagen te werken.

Verblijf

Er zijn verschillende lemen huisjes voorzien voor vrijwilligers, er staan bedden in, lakens en dergelijke wel nog voorzien, ook muskietennet. En toiletpapier.

Ze hebben een groot domein waarop ze groenten en fruit telen, ze proberen volledig zelfvoorziendend te zijn. Er is elektriciteit door hun vier zonnepanelen, maar die elektriceit is er wel niet altijd. Er is een beekje en een vijvertje en een drinkbare bron beetje verder. Het is echt back to basic, zonder enige luxe, ook geen stromend water.

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

Niet inbegrepen

Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, onvoorziene taksen en heffingen.

Mee te nemen

 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • muskietennet en muggenspray
 • ecologisch afbreekbare wasproducten (ze willen het water hergebruiken voor hun velden)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie / toiletpapier
 • verzekeringspapieren

Ontspanning

Voorstel is om acht dagen na elkaar te werken, dan een zesdaagse rondreis te ondernemen en dan nog zeven dagen te werken. In die zes dagen zullen jullie zowel wat van de cultuur als wat van de natuur gezien hebben. En we proberen er ook enkele dagen strandvakantie bij te doen.

Voorzie voor de ontspanning ongeveer 300 € extra. De onstpanning kan geregeld worden met het project.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info