Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

18-30 jaar

LK1403

Sri Lanka: 01/08-23/08/2014

Andigama

 • Prijs:€ 1245 + € 100
 • Max. aantal deeln.:5VL+2NL
 • Omschrijving:Activeiten in een weeshuis
 • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampVaccinatieVisum

In Andigama, op 120 km van Colombo, heeft stichting Lankabroek een weeshuis voor meisjes gebouwd. Ondertussen bestaat het weeshuis bijna vijf jaar en er wonen 25 meisjes zonder beperking. Hun leeftijd variëren van  6 tot 18 jaar. Tijdens de schoolvakantie in augustus is er niet echt een vrijetijdsprogramma voor de meisjes. Daarom gaan wij helpen met dit in te vullen.

Taakomschrijving

In de maand hebben de meisjes enkele weken vakantie. Normaal is er geen invulling voor de vrije tijd. Hierin willen wij verandering brengen.

Dus veel spelletjes en activiteiten organiseren, eventueel enkele workshops geven, ... .

Verblijf

Jullie verblijven in dezelfde dorms als de weesmeisjes. Verwacht dus geen grote luxe. Omdat jullie in dezelfde kamers slapen als de meisjes, zijn er hier geen mannelijke vrijwilligers toegelaten!!!

Het eten is het zelfde als de meisjes.

Het weeshuis beschikt over een grote tuin 4 hectare, waarop ze allerlei groenten kweken (pepertjes, mais, …) en ook fruit en notenbomen (papaya, mango, cashewnotenbomen, kokosnotenbomen). Ze hebben recentelijk  een koe gekregen.

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

Niet inbegrepen

Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, onvoorziene taksen en heffingen.

Mee te nemen

 • muskietennet en muggenspray
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie / toiletpapier
 • verzekeringspapieren

Ontspanning

Voorstel is om acht dagen na elkaar te werken, dan een zesdaagse rondreis te ondernemen en dan nog zeven dagen te werken. In die zes dagen zullen jullie zowel wat van de cultuur als wat van de natuur gezien hebben. En we proberen er ook enkele dagen strandvakantie bij te doen.

Voorzie voor de ontspanning ongeveer 300 € extra. De onstpanning kan geregeld worden met het project.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info