Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

18-30 jaar

MA1405

Marokko: 12/07-26/07/2014

Imoulasse

 • Prijs:€ 645 + € 100
 • Max. aantal deeln.:8VL
 • Omschrijving:Bouwen van een waterbassin, verder werken aan vrouwencentrum + mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie voor de plaatselijke kinderen.
 • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatie
Volzet

Water is heel belangrijk voor het dagelijkse leven in Marokko. De mensen hebben het nodig om te koken, te drinken, te wassen maar ook voor het onderhoud van hun velden. Het is belangrijk dat het regenwater  die gevallen is, in stevige, goed onderhoude waterbassins terecht komt. Daarm bouwen wij, samen met enkele lokale werknemers, een waterbassin in Imoulasse. Daarnaast kan er ook nog verder gewerkt worden aan de bouw vna een vrouwencentrum. Als vrijwilliger leef je samen met de plaatselijke bevolking en mag je ook activiteiten organiseren voor de kinderen van het dorp.

Taakomschrijving

Bouwen van een waterbassin, verder werken aan vrouwencentrum + mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie voor de plaatselijke kinderen.

Verblijf

De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen

Reisgegevens

Vlucht op Agadir, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.

Mee te nemen

 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo deels* terugverdienen.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info