Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

TH1403

Thailand: 01/09-23/09/2014

Victory Tree (21-30 jaar)

 • Prijs:€ 1195 + € 100
 • Max. aantal deeln.:6VL
 • Omschrijving:Ondersteuning familiehuis en les geven Engels
 • Soort: Ecologisch bouwkampFondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampVaccinatie

Het Thaise echtpaar Dr Cleopandh en Dr Somsak opende in 1985 het weeshuis Victory Tree. Al de kinderen die in het weeshuis zitten, hebben ze geadopteerd. Ondertussen ondersteunen ze 45 kinderen en jongvolwassenen.
Momenteel zijn er nog 13 kinderen (waarvan 3 boven de 14 zijn) permanent in het weeshuis en 7 tieners die tijdens het weekend komen. De rest van hen studeert verder aan de universiteit (en komt enkele tijdens vakanties terug naar het weeshuis) of zijn reeds afgestudeerd. Ten slotte zijn er ook permanent 2 tieners met een beperking.

Het weeshuis heeft een opvoedster en een chauffeur/klusjesman die er permanent wonen.. Sinds vorig jaar werken er nog twee extra krachten, voormalige kinderen van het weeshuis. De kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van alles. Ze worden dus op die manier bij alles betrokken, wat hun verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid aanwakkert.
Het echtpaar is heel gelovig en ze verwachten van de vrijwilligers ook respect voor het geloof.
Op weekdagen helpen vrijwilligers bij de dagdagelijkse taken in het weeshuis. Enkele uren per dag wordt hun hulp gevraagd bij het onderhoud van de tuin en het domein. In het weekend houden de vrijwilligers zich bezig met de kinderen (animatie). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om Engelse les te geven in het dichtstbijzijnde schooltje (op vraag van de groepen van 2013).
Maandag en dinsdag zijn vrije dagen of je spaart je dagen op tot het eind.

Taakomschrijving

Sociaal werk (weekdagen: +- 3 u per week, tijdens weekends voltijds): De vrijwilligers helpen met de dagelijkse taken van het weeshuis. Ze helpen de opvoedster, de kok, … Voor de jongsten kunnen activiteiten voorzien worden, de ouderen moeten reeds studeren. Tijdens het weekend blijven de vrijwilligers op het project en animeren de kinderen. De kinderen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het weeshuis, ook hier helpen de vrijwilligers mee. Daarnaast is er dus ook de mogelijkheid om Engelse les te geven aan de kinderen van de dichtsbijzijnde school. De vrijwilligers hoeven hier niet voor in het onderwijs te staan of moeten niet specifiek een opleiding talen gevolgd hebben. Wat natuurlijk wel vereist is dat je Engels kan.

Ecologisch werk: Er wordt gevraagd aan de vrijwilliger om enkele uurtjes per dag te helpen met het onderhoud van het domein.

Verblijf

De vrijwilligers verblijven in kamer in het weeshuis en worden geacht te helpen bij het bereiden van de maaltijden. Zij eten samen met de kinderen. Geen probleem voor vegetariërs.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Bangkok, daar worden jullie opgehaald door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht naar Bangkok, accommodatie en eten tijdens de werkweek (je krijgt een bedrag mee die moet instaan voor de basis-voeding), administratie en voorbereiding, verzekering.

Niet inbegrepen

Onverwachte taksen en heffingen, accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, plaatselijke vervoerskosten. Jullie krijgen hetzelfde eten als de kinderen, indien je iets anders wenst te eten, zul je dit zelf moeten aankopen.

Mee te nemen

 • slaapzak (voor evt. weekenduitstappen)
 • deet + muskietennet
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info