Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

PT1401

Portugal: 10/07-19/07/2014

Sesimbra - hondenasiel

  • Prijs:€ 595
  • Max. aantal deeln.:10VL+2INT
  • Omschrijving:Vrijwilligerswerk in hondenasiel in Portugal
  • Soort: Ecologisch bouwkampTechnisch bouwkamp

Zoek je vrijwilligerswerk voor honden, wil je graag in een hondenasiel werken in het buitenland, ben je een echte dierenliefhebber, dan is dit het perfecte project voor jou.

In Portugal, dichtbij Lissabon werd Bianca opgereicht, een hondenasiel. Er is plaats voor 300 honden, maar ondertussen zijn dit er al iets meer, omdat er veel meer honden worden achtergelaten.
Elk opgevangen dier wordt ontvlooid, gesteriliseerd en krijgt een chip. De bedoeling is om de dieren eerst te verzorgen en te socialiseren. Daarna wordt een onthaalgezin gezocht.
Bianca werkt met een multiculturele groep van vrijwilligers ter plaatse, daarnaast zijn er ook een aantal vaste medewerkers.
Ten slotte werken ze ook preventief aan het welzijn van hun honden. Ze hebben een schoolprogramma waar ze de Portugese kinderen informeren en sensibiliseren.

Taakomschrijving

Er zijn meer dan voldoende taken voor jullie om te doen: Meehelpen met de verzorging van de dieren (voederen, hokken schoonmaken, …), Herstellen van hokken (er gaat altijd wel iets stuk met zoveel dieren die samen zitten) en vernieuwen van hokken (nieuwe draad plaatsen en dergelijke) en schilderen ervan. Maar vooral: veel bezig zijn met de dieren, aandacht geven/spelen, want hiervoor is soms weinig tijd.

Verblijf

Jullie zullen verblijven in een huis, op wandelafstand van het project. Het huis heeft twee badkamers en enkele slaapkamers. Het ligt dicht bij een supermarkt.
Het eten zullen jullie zelf moeten maken.

Reisgegevens

Een vlucht op Lissabon, dan met openbaar vervoer naar het project.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project)

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevig schoeisel en werkhandschoenen)
  • regenkledij / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info