Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

18-30 jaar

PH1400

Filippijnen: 30/06-27/07/2014

Cabiao

 • Prijs:€ 1575 + € 100
 • Max. aantal deeln.:10VL+2INT
 • Omschrijving:Uitbouwen van een ecologisch info-centrum.
 • Soort: Ecologisch bouwkampFondsenwervingInt. paspoortTechnisch bouwkampVaccinatieVisum

‘Foundation Cabiokid’ wil de plaatselijke bevolking tonen hoe de principes van ‘permacultuur’ tot werkbare verbeteringsprocessen en betere en gezondere huisvesting kunnen leiden. Via deze manier van leven en bouwen, willen ze een oplossing bieden voor de oorzaken van de klimaatsverandering.  Bouwen met bamboe neemt daarbij een belangrijke plaats in. Verder hecht Cabiokid veel belang aan de opleiding van laaggeschoolde jongeren.

Taakomschrijving

Na een praktische inleiding in de principes van de permacultuur leren bouwen met bamboe en dit vervolgens toepassen op locatie, in nauwe samenwerking met plaatselijke bewoners. De vrijwilligers zullen helpen bij de bouw van "eco-villages" en hun steentje bijdragen aan de plaatselijke gemeenschap. Naast het werk in Cabiao (Luzon) is een verblijf aan Isabela voorzien (fantastisch regenwoud + ruige zeekust). Daar helpen we bij de bouw van een infocentrum. De maand juli is het plantseizoen, waardoor de vrijwilligers gevraagd zal worden een handje te helpen op de velden.

Verblijf

In bamboehuis op de Foundation zelf met eco-toilet en eco-’douche’. Volgens aanvaardbare maatstaven, veilig en hygiënisch, maar sober. Eco in de praktijk. En (h)eerlijk haalbaar.

Reisgegevens

Een vlucht heen en terug naar, waar jullie opgehaald worden door medewerkers van het project. Verplaatsing naar Isabela met bus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Transport, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen. Transport tijdens vrije tijd is gedeeltelijk inbegrepen.

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, resterende onkosten vrije tijd (o.m weekenduitstap vanuit Isabella + dagtocht Pinatubo), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, exit-taks.

Mee te nemen

 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • slaapzak (voor evt. weekenduitstappen)
 • zaklamp / regenjas
 • deet + muskietennet
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info