Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

HU1400

Hongarije: 06/07-20/07/2014

Hajdunanas

 • Prijs:€ 365
 • Max. aantal deeln.:6VL
 • Omschrijving:allerlei activiteiten voor geplaatste kinderen.
 • Soort: Sociaal bouwkampTechnisch bouwkamp
Volzet

In Hajdúnánás, in het oosten van Hongarije, hebben ze tien woonhuizen voor kinderen die geplaatste werden door de jeugdbescherming, dit om verschillende redenen. De leeftijd van deze kinderen zijn tussen 0 en 18 jaar. Per woonhuis leven er 12-13 kinderen en zijn er twee begeleiders.

Taakomschrijving:

Zowel sociale als technische taken. Jullie gaan in groepjes van twee werken in de verschillende woonhuizen. Geregeld worden er ook grote activiteiten georganiseerd met alle jongeren.
De sociale taken zijn vooral de animatie van de kinderen, helpen met dagelijkse klussen.
De technische taken zijn kleine renovatietaken zowel binnen als buiten de woonhuizen (vb schilderwerken, omheining herstellen, ...)

Verblijf:

De vrijwilligers verblijven allemaal samen in één woonhuis. Tijdens de vakantiemaanden gaan er namelijk verschillende kinderen naar hun ouders. De organisatie zet dan verschillende woonhuizen samen, hierdoor ontstaat er een leeg woonhuis, waar jullie dan kunnen verblijven.

Reisgegevens:

Met het vliegtuig naar Debrecen, hier worden jullie opgehaald door het project, we vragen wel om een kleine vergoeding hiervoor te geven (5 €pp). De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen:

Een vlucht heen en terug naar Boedapest, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.

Mee te nemen:

 • slaapzak
 • matje (voor tijdens de weekends)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info