Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

15-17 jaar

MA1446

Marokko: 25/10-01/11/2014

Afensou

  • Prijs:€ 725 + € 100
  • Max. aantal deeln.:10+2 kampbegeleiders
  • Omschrijving:Bouwen van een vrouwencentrum en mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie.
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatie
Inschrijvingen stopgezet

4 op 5 Marokkaanse plattelandsvrouwen zijn analfabeet en hebben hierdoor geen toegang tot informatie en ontwikkeling. Vandaag heeft meer dan de helft van de meisjes er nog nooit de binnenkant van een klaslokaal gezien. Daarom zet Bouworde zich ook dit jaar massaal in voor de bouw van vrouwencentra en klaslokalen in de berberdorpen rond Taroudant. Meisjes kunnen er leren lezen en schrijven en worden aangemoedigd een beroep te kiezen (millenniumdoelstellingen 2 & 3). Afansou is een zeer verlaten dorpje in het midden van de bergen. Op dit ogenblik zijn de funderingen gelegd en staan de muren van de benedenverdieping overeind. Jullie zullen een dak bouwen op deze muren en beginnen met de bouw van een tweede verdieping.

Als vrijwilliger leef je samen met de plaatselijke bevolking en mag je ook activiteiten organiseren voor de kinderen van het dorp.

Taakomschrijving: Bouwen van een vrouwencentrum + mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie voor de plaatselijke kinderen.


Verblijf: De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen
 

Maaltijden: De maaltijden worden voor jullie voorzien door de Marokkaanse familie waar jullie verblijven.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig en worden op de luchthaven afgehaald door onze contactpersoon.

Vaccinaties: We raden iedere deelnemer ten stelligste aan zich te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B en DTP (difterie, tetanus en polio). Informeer hierover tijdig bij je huisarts.


Vrije tijd: Tijdens de vrije dagen is Hlimou graag jullie persoonlijke gids. Een bezoek aan de Hammam, de souks, de stad Marrakech en Taroudant zelf, behoren zeker tot de mogelijkheden.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.


Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.


Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info