Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

Zamel geld in voor je project

Fondsenwerving?

Alle projecten kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Zonder baksteen, sanitair en educatief materiaal kan je geen schooltje bouwen, lokalen opknappen, kinderanimatie opstarten, ... We vragen dan ook aan alle deelnemers om fondsen te werven.

Bouwkampen met euroteken

Deze bouwkampen hebben zelf niet de middelen om bouwmaterialen of educatief materiaal aan te kopen. We verwachten van de deelnemers een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten.

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan deze bouwkampen 100 euro extra bij inschrijving. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Goed om weten: de gadgets worden verdeeld op de Preparees. Kan je er op dat moment niet bij zijn? Contacteer ons.
Kom je naar een inhaalpreparee? Dan kan je je gadgets eventueel ook eerder afhalen. Neem hiervoor zeker eerst contact met ons op.

Daarnaast moedigen we deelnemers van deze kampen aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Bouwkampen zonder euroteken

Dit zijn bouwkampen op projecten waar geen extra fondsenwerving noodzakelijk is. Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Ga je op bouwkamp zonder euro-symbool maar wil je toch graag gadgets verkopen? Dat kan! Contacteer ons en maak een afspraak om je gadgets op te halen (Preparee, secretariaat Leuven of op het afhaalpunt te Gent of Antwerpen).

Opgelet! Bouwkampen zonder euroteken betalen hun gadgets steeds onmiddellijk bij afhaling. Zorg er dan ook voor dat je je 100 euro bij hebt. Betalen met bankcontact is niet mogelijk.

Hoe?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een extra centje in te zamelen voor je project. In volgend documentje '2017 Fondsenwerving - Tips & Tricks' vind je alle details terug.

Gadgets verkopen

Als deelnemer aan een bouwkamp met euroteken betaal je 100 euro extra bij je inschrijving. In ruil voor deze 100 euro krijg je een aantal gadgets die je kan verkopen zodat je de 100 euro kan terugverdienen*.

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Geldactiviteit of evenement organiseren

Enkele voorbeelden ter inspiratie:

 • Minivoetbaltornooi
 • Spaghetti-, wafel-, pannenkoekenslag
 • Ontbijtservice of klusjesdienst
 • Fuif
 • Straatverkoop van gadets, wafels, snoepbrochetten, …
 • (Muziek)Quiz
 • Inpakken in grootwarenhuis
 • Filmavond/24u film
 • Auto’s wassen
 • Deelnemen aan rommelmarkt
 • Stratenloop
 • Papier ophalen
 • Veiling van spullen via internet (bijvoorbeeld E-Bay)
 • Wijnverkoop
 • Jezelf laten sponsoren bij bv. Een wandel, loop, trek- of fietstocht, een zwemmarathon, …
 • Tentoonstelling
 • ...

Tip: organiseer je een activiteit en zoek je nog promomateriaal? Contacteer het secretariaat en maak een afspraak om je Bouwordeposters, flyers, ... op te halen! Ook Bouworde T-shirts kan je steeds verkrijgen op het secretariaat aan10€/st.

Giften

Wellicht willen familie, vrienden, kennissen, ... je bouwkamp wel financieel steunen. Daarnaast kan je misschien ook een beroep doen op bedrijven/organisaties die zich in het project kunnen herkennen of er enige affiniteit mee hebben. Ook serviceclubs steunen vaak goede doelen, ...

Opgelet! Giften vanaf 40 euro kunnen in aanmerking komen voor een fiscaal attest. Voor stortingen die een fiscaal attest wensen te ontvangen, gelden specifieke voorwaarden (specifiek rekeningnummer, storting voor een bepaald termijn, ...). Wil je hiervoor in aanmerking komen? Lees meer over de voorwaarden in het documentje  'Fiscaal attest 2017'.

Subsidies steden en gemeenten

Vele steden, gemeenten en provincies beschikken over fondsen voor het goede doel. Om aanspraak te maken op subsidies dien je meestal wel een dossier voor te leggen over jouw project. Bouworde kan je zeker op weg helpen bij het opstellen hiervan. Zorg er wel voor dat je tijdig (min. 10 dagen voor de deadline van het subsidiedossier) de hulp van het secretariaat inroept.

Wat doen met de ingezamelde fondsen?

Je stort de opbrengst altijd naar een rekening van Bouworde vzw. Zo kunnen wij de geldstromen in kaart brengen met het oog op onze projectwerking. Let er bij stortingen steeds op dat je het juiste rekeningnummer en de correcte mededeling gebruikt. Alle concrete praktische info vind je terug in dit documentje.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt waar mogelijk bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Het ingezamelde bedrag vormt zo het materiaalbudget. Dit budget kan je op het project, in samenspraak met de projectverantwoordelijke, besteden aan de aankoop van materiaal (bouwmateriaal als verf, bakstenen, … maar ook educatief materiaal als spelletjes, kleurpotloden, …).

De ingezamelde fondsen zorgen er op die manier voor dat we daadwerkelijk de slagkracht hebben om te bouwen aan een betere wereld voor iedereen.

Meer info? Vragen? Twijfels? Stuur een mailtje naar Karen.

Realisaties 2016

Om een idee te krijgen van datgene wat met de ingezamelde fondsen zoal gerealiseerd wordt, kan je hier  een greep uit de realisaties van 2016 inlezen. Veel plezier en laat je inspireren!

Schrijf je in!

Kalender

18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
25/11 : Introductiemoment vrijwilligerspool
Voor nieuwe vrijwilligers organiseren we een introductiemome ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info