Bouworde & Corona

Anno 2023 gelden er nog maar weinig restricties. De situatie op elke bestemming wordt op de voet gevolgd. Hoewel gevaccineerd zijn niet altijd verplicht is, maakt het reizen een hoop eenvoudiger.

Welke externe factoren beïnvloeden een vrijwilligersreis?

  • Er wordt naar de adviezen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken gekeken, maar nu er heel wat mensen zijn ingeënt, is er geen argument om rode zones per definitie te mijden als alle randvoorwaarden het mogelijk maken om veilig te reizen.
  • Overheden en externe partners kunnen aanvullende maatregelen treffen. Bouworde informeert er tijdig over.

Een land kan personen uit België weigeren en bijkomende eisen, zoals een negatieve test of een quarantaine, stellen.

Lokale projecten mogen beslissen om geen of om alleen vrijwilligers die zijn gevaccineerd te ontvangen vanwege gezondheidsrisico’s voor vrijwilligers of voor bewoners. Er kunnen bovendien andere vereisten zijn.

  • Bouworde voert beperkingen voor jeugdwerk door.

Wat als je voor een vrijwilligersreis ziek wordt?

  • Wie ziek wordt, neemt niet aan een vrijwilligersreis deel, ook niet als het geen COVID-19 is.
  • Wie met COVID-19 besmet is, gaat tijdens de opgelegde isolatieperiode niet op vrijwilligersreis.
  • Behoor je tot een risicogroep? Jij of, als je jonger dan achttien bent, je ouders moeten aangeven dat de aandoening onder controle is, bijvoorbeeld met medicatie. Bij twijfel overleg je met een arts.

Wat als je tijdens een vrijwilligersreis ziek wordt?

In eigen land

De zieke keert naar huis terug en laat zich testen. Vanaf een tweede binnen dezelfde groep wordt een vrijwilligersreis stopgezet.

In het buitenland

Je leeft de plaatselijke voorschriften rond mondmaskers, testing, isolatie en dergelijke na. Bouworde sluit voor iedereen die naar het buitenland vertrekt een bijstandsverzekering af. Ook een besmetting met COVID-19 wordt gedekt.

Moet je in het buitenland in quarantaine, omdat je contact met een geval, misschien een groepsgenoot, had? Dan zoeken we samen een oplossing. Bouworde draagt in elk geval gedurende de eerste drie dagen de kosten. Meestal zal het een optie zijn om gratis je quarantaine verder uit te zitten.

Opgelet! Wees je ervan bewust dat een vrijwilligersreis door een eventueel domino-effect kan uitlopen.

Waarop heb ik recht als mijn vrijwilligersreis is geannuleerd?

Als Bouworde een vrijwilligersreis om eender welke reden afgelast, krijg je alles terugbetaald. Zeg je ze zelf af, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kunnen deze gegevens nog wijzigen?

Ja. De omstandigheden veranderen voortdurend. Van aanpassingen die invloed op een geboekte vrijwilligersreis hebben, brengen we je steeds op de hoogte.

Heb je nog een vraag? Aarzel dan niet om Bouworde te contacteren.

Meer informatie vind je via www.info-coronavirus.be.

Blijf gezond en zorg voor elkaar.

Team Bouworde

KALENDER