Blog Estland - 9 redenen om te vrijwilligen in Estland


Tere! (Hallo!)

“Waarom Estland?”, horen we je vragen. “Waarom niet!” is dan ons antwoord! 😉
Wij vonden alvast 9 goede redenen om deze ongerepte bestemming als vrijwilliger te ontdekken komende zomer.

 

1. Back to nature!

 • Ongerepte, wilde natuur vind je hier nog in overvloed. Meer dan de helft van het vlakke land, dat ongeveer 1,5 keer groter is dan België, bestaat uit bos. Hier kom je nog echt tot rust en tank je pure zuurstof!

Yaron Storme

2. Sprookjesachtig Tallinn

 • Schrap hoofdstad Tallinn van je UNESCO bucket-list. Een bezoek aan deze sprookjesachtige Hanzestad leidt je door een pittoresk oud stadscentrum met middeleeuwse straatjes en kerkjes. 

Franne Ricou

3. Wordt een insider!

 • Verken Matsalu national park als insider! Dit meest gekende nationale park is een van Europa’s belangrijkste stopplaatsen voor watervogels. Als vrijwilliger help je Estonian Fund for Nature (ELF) om het gebied te beschermen. Je ontdekt als insider intussen al wandelend en vrijwilligend unieke plekjes in het gebied.

Britt Paquay

4. Moeder aarde dankt je!

 • Estland is dé bestemming voor wie zich wil inzetten in en voor de natuur. Al onze vrijwilligersprojecten in Estland hebben een ecologische inslag. Of je nu meedraait op een Estse eco-boerderij (voor 15-17-jarigen), natuurorganisatie ELF helpt met projecten in 2 nationale parken of op 2 eilanden, of een natuurschool in Tipu helpt renoveren, … jouw bijdrage hier heeft een positieve impact op onze planeet!

Sarah van den Bergh

5. Kajak- en watersportwalhalla

 • Met meer dan 1000 meren en zo’n 2000 eilanden smeekt het land om een kajak-, vlottentocht of frisse duik. Dat zijn in Estland dan ook de favoriete uitstapjes van vrijwilligers die je voorgingen!

6. Goed voor je portemonnee

 • Een Scandinavische feel voor minder €! Als noordelijkste land van de Baltische staten leunt Estland meer dan zijn zuidelijke buren aan bij de Scandinavische wereld. Het Ests is trouwens ook nauw verwant met het Fins. Reizen, eten, winkelen, … is er alleen een pak goedkoper dan in het peperdure Noorwegen of Zweden bijvoorbeeld. Dat scheelt je een pak reiszakgeld.
  Palun! (graag gedaan!)

Sarah Haerinck

7. Zweet

 • Laat je inwijden in de eeuwenoude Estse saunatraditie. Zweet je vrijwilligersvuil eraf, verwarm je lichaam en verfris je geest. Een unieke ervaring! 

8. Eilandleven

 • Estland telt zo’n 2000 eilanden, van piepklein tot een pak groter. Via jouw hulp bij het maaien en opruimen van de kustweiden ontdek je alvast het prachtige kleine Abruka (10 km²) en het grotere Muhumaa in de Baltische zee.

Luka Nys

9. Verklein je ecologische voetafdruk

 • Naast je hulp aan een van onze ecologische projecten, kan je er ook voor kiezen om extra milieubewust naar het fraaie Estland reizen. Naar Tipu reis je immers per trein en bus. Intussen maak je boeiende tussenstops in Berlijn, Warschau & Vilnius. Extra punten van onze planeet dus!

Britt Paquay


Nog meer weten over Estland? Via de officiële website van het land krijg je een nog beter beeld van de charme van deze bestemming!
Geïnspireerd? Ontdek alle projecten in Estland

Nägemist! - Tot ziens!


 

Meer Bouworde blogt...

Blog 1

Vrijwilliger of voluntoerist?
Onze kijk op voluntoerisme

 

 

 

 

 

 

Blog 2

Duurzaamheid
11 manieren waarop Bouworde zich inzet voor duurzaamheid


 

 

 

 

 


Blog 3
Azië!
12 redenen om dit jaar als vrijwilliger naar Azië te reizen

 

 

 

 

 

 

Blog 4

 

Blog Corona
11 manieren om de COVID-19 quarantaine (nuttig) door te komen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog 5

Fondsenwerving
Fondsenwerving vanuit je eigen kot? Zo doe je dat!


 


 

 

 


Blog 6

Last minute reistips - 2021 edition!

 

 

 

 

 

 


Blog 7

5 tips voor next level storytelling

 

 

 

 

 

 

Blog 8

5 tips om zelf met permacultuur aan de slag te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog 9

Zero waste op reis? 8 tips!

 

 

 Blog 10

Eerste hulp bij interculturele ongevallen

 

 

 

 

 

 

Blog 11

Terug van weggeweest - 11 reünietips

KALENDER