Blog - 12 redenen om dit jaar als vrijwilliger naar Azië te reizen

Tussen april en oktober organiseren we maar liefst 24 uiteenlopende vrijwilligersreizen naar 9 boeiende landen in ’s werelds grootste continent. Redenen te over om dit jaar als vrijwilliger aan de slag te gaan in dit betoverende werelddeel. Een selectie!

Azië is ook een aanrader voor onervaren vrijwilligers

 • Nog nooit in Azië geweest? Dan is Sri Lanka een aanrader als 'instapbestemming'. In Morawaka verblijft je dicht bij het project in een mooie lodge en het project organiseert de uitstappen voor jullie.
 • Ook het project in Baturraden (Indonesië) is erg laagdrempelig. Het is een oase van rust op het drukke Java-eiland. Je wordt door onze contactpersoon Santos opgehaald aan de luchthaven en hij zorgt supergoed voor jullie. Extraatje: hij spreekt een beetje Nederlands.
 • Ook ons tweede project in Sri Lanka, Andigama, is een aanrader voor onervaren vrijwilligers. Je wordt opgehaald aan de luchthaven, je blijft 2 weken op het project en de laatste week ga je een week op rondtour met een privé-busje. Zo ontdek je cultuur (heel wat mooie tempels te bezichtigen, alsook de leeuwenrots), natuur (een safari in een nationaal park) en geniet je tot slot van wat strandvakantie.

Veggie walhalla

 • Voor vegetariërs is Azië een droombestemming. De meeste projecten houden hier probleemloos rekening mee en ook op restaurant staat altijd wel een smakelijke vegetarische maaltijd op het menu.

 

 


 

Verkort je UNESCO bucketlist

 • Bezoek Ankor Wat. Dit grootste religieuze monument ter wereld, is een absolute aanrader (UNESCO werelderfgoed) als je in Combodja bent en het ligt op slechts een boogscheut van ons vrijwilligersproject in Kro Bei Riel.
 • Baturraden (Indonesië) ligt vlak bij Yogyakarta. Een bezoek aan het boeddhistisch heiligdom Borobudur staat voor iedere groep op het programma
 • In Sri Lanka is een uitstap naar Sigiriya (Leeuwenrots), een paleizencomplex boven op een rots dat zo’n 1600 jaar geleden gebouwd werd, een must!

Get local!

 • Nergens sta je zo dicht bij de lokale bevolking als in Pharpu, een Nepalees bergdorp waar je als vrijwilliger bouwt aan een schooltje. Je werkt en leeft tussen de Nepali.
 • Op het eiland Lombok, in Indonesië, werk je, woon je en leef je samen met de mensen ter plaatse. Gastvrijheid dragen ze hier hoog in het vaandel.
 • In Sukaraja, Indonesië, verblijf je bij een gastgezin. Werken doe je samen met de bevolking en ook de kinderen komen geregeld helpen.

Raak geïnspireerd

Je ervaart een andere cultuur vanuit een nieuwe invalshoek

 • Ga in Indonesië (Sukaraja) bijvoorbeeld aan de slag in een islamitisch schooltje en laat je onderdompelen in een ander onderwijssysteem

Leer een extra skill!

 • In de Filipijnen leer je bouwen met bamboe en zet je deze skill nadien in op verschillende plekken. Zo ontdek je al vrijwilligend het land.

Maak het verschil voor de allerarmsten

 • Ons nieuwe project in India richt zicht op de paria’s of allerarmsten van de Indische kastenmaatschappij. Via de bouw van een crèche maak je écht het verschil voor ouders die anders noodgedwongen thuis moeten blijven. Check alvast het eerste verslagje van collega Barbara. Zij is er momenteel op bezoek!

Bangkok!

 • De ‘hoofdstad van Zuidoost Azië’ combineert prachtige tempels met drijvende marktjes en heerlijke streetfood. Kies je voor ons gloednieuwe vrijwilligersproject in Thailand? Dan land je hier!

Puur natuur

 • Van de groene theeplantages & luipaarden in Sri Lanka, indrukwekkende vulkanen in Indonesië, surfstranden in de Filipijnen over de machtige witte bergen van Nepal, duizenden eilandjes in de Ha Longbaai van Vietnam tot het onbekende bergachtige Kirgizië, … hier ervaar je de meest gevarieerde natuur op z’n puurst!

 

 

 


'Trek' erop uit - breid je vrijwilligersreis uit

 • Kies je voor een vrijwilligersreis naar Nepal? Dan breid je je reis optioneel uit met een 10-daagse trekking in het Mustanggebied achter de Annapurna bergketen. Je hebt er een spectaculair uitzicht over de mythische witte bergen van het land.

Culinair paradijs

 • Curry’s, curry’s en nog eens curry’s! Zo lekker at je ze nog nooit! Tip: Vraag wel om het niet te straf te maken, want Aziaten eten doorgaans heel pikant.
 • Proef Durian pancakes in Indonesië, Amok (vis gestoomd in curry en kokosmelk) in Cambodja, samosa’s in India en Nepal, … en je ontdekt dat Azië veel meer is dan enkel rijst!
 • Thailand, India, Vietnam en Indonesië. Deze vier landen worden tot de top 10 van beste culinaire bestemmingen (ter wereld) gerekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________

Meer Bouworde blogt...

Blog 1

Vrijwilliger of voluntoerist?
Onze kijk op voluntoerisme

 

 

 

 

 

 

Blog 2

Duurzaamheid
11 manieren waarop Bouworde zich inzet voor duurzaamheid


 

 

 

 

 

 

Blog 3

Reisvaccins
Prikje voor een prikje

 

 

 

 

 

 

Blog 4

Last minute Reistips
Tips van het Bouwordeteam

 

 

 

 

 

 

 

Blog 5

Blog Corona
11 manieren om de COVID-19 quarantaine (nuttig) door te komen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog 6

Fondsenwerving
Fondsenwerving vanuit je eigen kot? Zo doe je dat!

 

 

 

 

 

 

Blog 7

9 redenen om te vrijwilligen in Estland

 

 

 

 

 

 

Blog 8

5 tips voor next level storytelling

 

 

 

 

 

 

Blog 9

5 tips om zelf met permacultuur aan de slag te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog 10

Zero waste op reis? 8 tips!

 

 

 Blog 11

Eerste hulp bij interculturele ongevallen

 

 

 

 

 

 

Blog 12

Terug van weggeweest - 11 reünietips

KALENDER