Blog - Terug van weggeweest - 11 reünietips

September… grijze regenwolken verduisteren die eerder nog blauwe zomerhemel, het vallen van de blaadjes nadert en ook die schoolboeken moeten weer de kast uit… Kortom, een herfstblues sluimert!

De beste remedie? Samen met je bouwkamp-besties terugkijken op die ZALIGE vrijwilligerszomer natuurlijk! Laat de zomerzon terug in je hart want met onze 11 tips heb je alle troeven in handen voor een geslaagde Bouwordereünie.

1. Samen koken

Tijdens je vrijwilligersreis geproefd van de lokale ‘cuisine’? Ga de uitdaging aan en sla samen aan het koken! Kunnen jullie de lokale geuren en smaken weer oproepen? Marokkaanse tajine, Griekse mezze of IJslandse ‘bollur’ (soesjes)? Jullie zijn de chef!

 

2. Trick or treat!

You’re never too old to dress up… Trek jullie griezeligste outfits aan en ‘trick or treat’ er op Halloween (31/10) op los!

3. Warmste week

Koppel je reünie aan iets extra nuttigs en hou samen een toffe actie voor de ‘Warmste Week’. Samen liedjes zingen, soep verkopen, auto’s wassen, … Dikke fun én een opsteker voor de goede doelen van 2022.

4. Ga sportief!

Hallo sportivo’s?! Wat dacht je van een estafetteloop? Op 15/10 kan je bijvoorbeeld in de Blaarmeersen deelnemen aan de ‘Battle of the teams’. Welk vrijwilligersteam gaat met een medaille aan de haal? 


5. Movie Night

Haal die zalige bouwkampfoto’s en filmpjes boven. Drankje en verse popcorn erbij, topavond! 


6. Kamp op maat met je besties!

Na je vrijwilligersreis… kan je opnieuw op bouwkamp, samen mét je nieuwe Bouwordebesties. Vraag een kamp op maat aan (in eigen land, verder weg, een paar daagjes of echt lang?) bij collega Lotte. Het reisgezelschap? Dat zit alvast snor!  

7. Taart in't park

KISS! (Keep it simple, stupid): Koop een taart en kies een centraal gelegen park uit. Die reünie is een ‘piece of cake’!

8. Dolle pret

Je vrijwilligersreis was een echte rollercoaster? Herbeleef de fun en ga samen een dagje naar een pretpark of een avond naar de kermis!

9. Karaokeavond

Cause i’m good, yeah i’m feeling allright… (David Guetta) – Welke zomerhit katapulteert jou en je reisgenoten instant terug naar je vrijwilligersreis? Zing het van de daken tijdens een karaokeavond thuis of ga all the way, in een karaokebar!

10. Quiz night!

Lukt ‘live’ afspreken niet? Organiseer een online quiz (over jouw bouwkampland bv. met Kahoot) en hou een digitaal weerzien

11. Groepspicknick

Won je onze picknickchallenge door een toffe foto in te sturen tijdens je reis? Een groepspicknick is sowieso hét ideale reüniemoment! 

 

 

Meer Bouworde blogt...

Blog 1

Vrijwilliger of voluntoerist?
Onze kijk op voluntoerisme

 

 

 

 

 

 

Blog 2

Duurzaamheid
11 manieren waarop Bouworde zich inzet voor duurzaamheid


 

 

 

 

 


Blog 3
Azië!
12 redenen om dit jaar als vrijwilliger naar Azië te reizen

 

 

 

 

 

 

Blog 4

Blog Corona
11 manieren om de COVID-19 quarantaine (nuttig) door te komen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog 5

Fondsenwerving vanuit je eigen kot? Zo doe je dat!


 


 

 

 


Blog 6

Last minute reistips - 2021 edition!

 

 

 

 

 

 

 

Blog 7

9 Redenen om te vrijwilligen in Estland

 

 

 

 

 

 


Blog 8

5 tips voor next level storytelling


 

 

 

 

 

Blog 9

5 tip om met permacultuur aan de slag te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 


Blog 10

Zero waste op reis? 8 tips!

 

 

 

 

 

Blog 11

Eerste hulp bij interculturele ongevallen

KALENDER