Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

Nieuws

Gastvrije Gemeente - Grenzeloos vrijwilligen

Gepubliceerd op: 23/02/2017

Gastvrij initiatief

Bouworde vzw organiseert al enkele jaren bouwkampen in verschillende Belgische asielcentra. De asielcrisis laat immers niemand onberoerd!

Jonge vrijwilligers zorgden er voor fris geschilderde lokalen, kinderanimatie en vrijetijdsactiviteiten voor vluchtelingen uit alle windstreken. Een ervaring die hun blik sterk verruimde, solidariteit in de hand werkte en zorgde voor wederzijds begrip en respect.

In 2017 gaat Bouworde vzw nog een stapje verder!

Grenzeloos vrijwilligen

Jonge vluchtelingen, Vlaamse jongeren en internationale vrijwilligers slaan handen in elkaar

Enerzijds zullen opnieuw zo’n 33 Vlaamse jongeren aan de slag gaan in de Rode-Kruis opvangcentra van Wingene en Overpelt om er een vrijetijdsprogramma op poten te zetten voor de kinderen en jongeren die er verblijven, taallessen en workshop te geven en af en toe kleine klusjes op te knappen. Ze heten de bewoners zo warm welkom!

Daarnaast organiseert Bouworde voor het eerste 3 bouwkampen in België waarbij jonge vluchtelingen samen met internationale en Vlaamse vrijwilligers aan de slag gaan.

Samen knappen ze in Brugge (BE1701), met de verfborstel in de hand, een school voor buitengewoon onderwijs op. In Gent (BE1702 en BE1705)  slaat deze internationale groep de handen in elkaar om een oude theaterzaal uit te bouwen tot buurtdomein. In totaal zullen zo’n 34 jongeren, waarvan een 15-tal vluchtelingen elkaar al vrijwilligend beter leren kennen.

Door samen te leven en werken hopen we dat wederzijds begrip, ondanks culturele verschillen, gevoed wordt. Daarnaast willen we zo het blikveld van Vlaamse (en internationale) jongeren verruimen, taboes doorbreken en jongeren meer inzicht bieden in de huidige maatschappelijke problemen. Tot slot willen we jonge vluchtelingen zo helpen bij hun integratie in onze maatschappij. Via deze bouwkampen in multiculturele groep werken we dan ook op diverse vlakken aan een toekomst voor vluchtelingen in België.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen - Gastvrije Gemeente

Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat voor de vierde maal op zoek naar gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in Vlaanderen en Brussel via de campagne Gastvrije Gemeente.
Als organisatie draagt Bouworde deze campagne een bijzonder warm hart toe. 

Bouworde tracht overigens met het project 'grenzeloos vrijwilligen' ook een Gastvrije award in de wacht tte slepen!

Schrijf je in!

Kalender

18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
25/11 : Introductiemoment vrijwilligerspool
Voor nieuwe vrijwilligers organiseren we een introductiemome ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info