Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

Nieuws

Wa kost da, een vrijwilligersreis?

Gepubliceerd op: 13/01/2017

Bij je inschrijving voor een vrijwilligersreis betaal je steeds een deelnamekost. Maar waaruit bestaat dat kostenplaatje exact? Rekent Bouworde ook inschrijvingsgeld aan en wat is de grootste kost in het geheel? Wij leggen het je graag uit!

Uiteraard varieert het kostenplaatje al naar gelang de bestemming en de doelgroep en zijn er steeds diverse factoren om rekening mee te houden. Hieronder trachten we per leeftijdscategorie en bestemming toch een gemiddelde op te maken en jullie inzicht te geven in de kosten.

Algemeen

Bouworde is er als vzw allerminst op uit om winst te maken via de vrijwilligersreizen die we organiseren. De deelnameprijs vergoedt enerzijds dan ook de reële kosten die we maken om jouw vrijwilligersreis te organiseren. Anderzijds kunnen we via een deeltje van de deelnameprijs als organisatie het hoofd (net) boven water houden.

De verschillende kostenposten

Inschrijving (GROEN)Lidgeld
Vrijwilligersverzekering
Vorming
Verblijf (GEEL)Logement & maaltijden
(18+: op werkdagen)
Reiskost (BLAUW)Vlucht of trein
(18+: Excl. lokaal vervoer)
Reis en annulatieverzekering
15-17: Vrije tijd
15-17: Begeleiding (DONKERGROEN)Kampbegeleiders

 

18- tot 30- jarigen

Binnen deze leeftijdscategorie maken we onderscheid tussen vrijwilligersreizen binnen en buiten Europa. Het is immers duidelijk dat de reiskosten, bestaande uit de vlucht/trein en de reis- en annulatieverzekering, (blauw) buiten Europa hoger oplopen en dan ook een grotere kost vormen binnen de totaalprijs. 

Buiten Europa

Binnen Europa is het dan vaak weer duurder om te logeren (geel) en te overnachten (geel). Het aandeel van de inschrijving zelf (groen), dat bestaat uit lidgeld, maar ook vorming en een bijdrage voor de vrijwilligersverzekering die Bouworde afsluit, blijft vergelijkbaar binnen en buiten Europa.

Binnen Europa

 

15- tot 17- jarigen

Wat het kostenplaatje voor 15- tot 17- jarige vrijwilligers betreft, merken we al gauw op dat bij hen, in tegenstelling tot bij 18+'ers, ook alle vrijetijdsuitgaven inbegrepen zijn in de reiskost (blauw). Daarnaast loodsen 2 door Bouworde opgeleide kampbegeleiders deze vrijwilligersreizen in goede banen. Dat is duidelijk te zien in de prijssamenstelling (donkergroen).

Europa/Marokko

 

 

Ook bij 15- tot 17- jarigen is de afstand tot de bestemming bepalend voor de kostprijs. Zo is duidelijk te zien dat de reiskost (blauw) voor kampen naar Togo, omwille van de duurdere vliegtickets, een groter aandeel vormt in het geheel.
Om de prijs enigszins te drukken, verlaagt Bouworde vzw echter bewust de kosten voor inschrijving (groen: lidgeld, vrijwilligersverzekering & vorming). Zo hopen we onze kampen zo betaalbaar mogelijk te houden.

Togo

 

 

Wil je deze taartdiagrammen graag even in detail bekijken? Dat kan hier.

 

Schrijf je in!

Kalender

21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info