Bouworde Vlaanderen VZW

Groepen

 • Praktisch
 • Op kamp in 2017

Thailand: Buriram

 • Richtprijs:

  245 EUR per persoon (op basis van 10 werkdagen) + fondsenwerving


  INBEGREPEN
  Administratie, voorbereiding, vorming, verzekering (BA, lichamelijke ongevallen, reisbijstand en annulatie), maaltijden en logement op werkdagen.


  NIET INBEGREPEN
  Verplaatsingsonkosten, maaltijden en logement tijdens het weekend, medicatie en vaccinaties, reisdocumenten, ontspanningsmogelijkheden.

 • Min. leeftijd deelnemer:18
 • Min. leeftijd begeleider:21
 • Max. aantal deelnemers:18
 • Periodes volzet:Volledig vrij
 • Soort:Sociaal bouwkampTechnisch bouwkampInt. paspoortVaccinatieFondsenwerving

De Amerikaan Roger Walker en zijn Thaise vrouw Phongsri hebben al 10 jaar een weeshuis in Buriram, de provinciehoofdstad van het gelijknamige departement. Roger heeft veel contact met de lokale scholen en probeert hen op alle mogelijke vlakken te helpen. Sommige scholen zijn dringend aan renovatie toe. Maar alle scholen staan ook te springen voor buitenlandse vrijwilligers om de kinderen wat Engels te leren.

Vrijwilligers worden ingeschakeld voor allerlei renovatiewerk aan de scholen in de buurt (schilderwerk, tuinwerk, aanleg sportvelden, dakwerken …). Daarnaast kunnen ze in de schooltjes Engels aanleren aan de  kinderen via spelvorm.

De vrijwilligers verblijven in het weeshuis van Roger en Phongsri. Als de vrijwilligers werken in één van de schooltjes die wat verderaf liggen, dan verblijven ze in een huis nabij dat schooltje. Er worden drie maaltijden per dag voorzien.

 • Bezoek aan Bangkok
 • Uitstap naar tempelcomplex Phanom Rung
 • Uitstap naar Ayuthaya

FUNDRAISING?
Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

TER INFO
Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen


Schrijf je in!

Kalender

30/03 : Infoavond Bouworde
Heb je interesse om op vrijwilligersreis te gaan, maar zit j ... meer info
08/04 : Houtbewerking
In een houtatelier op een ecodomein leer je de belangrijkste ... meer info
22/04 : Preparee Sri Lanka
Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die op kamp gaan i ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info