Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

Groepen

 • Praktisch
 • Op kamp in 2018

Senegal: Kaolack

 • Richtprijs:

  295 EUR per persoon (op basis van 10 werkdagen) + fondsenwerving


  INBEGREPEN
  Administratie, voorbereiding, vorming, verzekering (BA, lichamelijke ongevallen, reisbijstand en annulatie), maaltijden en logement op werkdagen, vervoer van luchthaven naar project en terug.


  NIET INBEGREPEN
  Verplaatsingsonkosten, maaltijden en logement tijdens het weekend, medicatie en vaccinaties, reisdocumenten, ontspanningsmogelijkheden.

 • Min. leeftijd deelnemer:18
 • Min. leeftijd begeleider:21
 • Max. aantal deelnemers:nog in overleg met project
 • Periodes volzet:Volledig vrij
 • Soort:Sociaal bouwkampEcologisch bouwkampTechnisch bouwkampInt. paspoortVisumVaccinatieFondsenwerving

Bouworde vzw werkt al een tijdje samen met de Senegalese NGO Chaulmoogra. Deze NGO, geleid door Masse M’baye, werkt in diverse Senegalese dorpen aan de sociale integratie van (gewezen) lepralijders en sociaal achtergestelde families. Chaulmoogra is actief op diverse domeinen. Bij het uitwerken van zijn programma besteedt Masse M’baye veel aandacht aan vorming, sensibilisatie en het werken aan de mentaliteit. Zelfredzaamheid en eigen initiatief staan daarbij voorop. Doordat de NGO op allerlei domeinen actief is, zijn er veel mogelijkheden, zowel voor technisch en ecologisch als voor sociaal werk of een mix van deze aspecten.

Vrijwilligers kunnen helpen bij allerlei bouwwerken, kunnen zorgen voor kinderanimatie voor de kinderen van het dorp en kunnen helpen met fruitbomen aanplanten. Deze verschaffen de bevolking een bron van inkomsten en geven de kinderen een meer vitaminerijke voeding

De vrijwilligers logeren in de buurt van het project in aanvaardbare en hygiënische maar sobere voorzieningen. Intens inleefverblijf midden de plaatselijke bevolking.

Masse biedt in overleg met de groep verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het budget van de groep.

FUNDRAISING?
Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

TER INFO
Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info