Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

HR1406

Kroatië: 17/08-02/09/2014

Kuterevo

 • Prijs:€ 495
 • Max. aantal deeln.:9VL
 • Omschrijving:Technisch werk in een opvangcentrum voor beren.
 • Soort: Ecologisch bouwkampTechnisch bouwkamp

"Refugium Ursorum Kuterevo" is een opvangcentrum voor weesberen, opgericht in 2002. Het zal uiteindelijk een terrein van ruim 100 hectare bestrijken. Er worden jonge weesberen opgevangen op een terrein van 1 hectare. In de toekomst zullen de beren hun eigen 5 hectare grond krijgen waar ze in een redelijk natuurlijke omgeving kunnen leven.

Daarnaast wil men oude gebruiken in ere houden en het centrum zoveel mogelijk duurzaam en ecologisch ontwikkelen.

Taakomschrijving:

Er zijn allerhande (vooral technische) taken voor de vrijwilligers:
verzorging van beren, voedselpakket inzameling, kweek in tuin, verversing van water, klimtoestellen en drinkplaatsen uitbouwen, presentatieruimte afwerken waar het project voorgesteld wordt, constructie van hekwerken voor uitbreiding en ontwikkeling van het educatief natuurpad (42km) in de heuvels rond de vallei waar het opvangcentrum zich bevindt.

Opgelet, er is geen onmiddellijk contact met de beren!!!

Verblijf:

De vrijwilligers overnachten in zelf mee te nemen te tenten (dit kan op het laatste moment gewijzigd worden naar de houten huisjes op het project). 

Reisgegevens:

Omdat dit een ecologisch project is, gaan jullie met de eurolinesbus naar Zadar. Vandaar ga je met het openbaar vervoer verder tot het project. Opgelet, de busrit duurt +- 30 uur (enkele rit).

Inbegrepen:

busrit heen en terug naar Kroatië, accommodatie en eten tijdens de werkweek (je krijgt een budget mee die met instaan voor deze kosten), administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, openbaar vervoer ter plaatse (vb van busstation Zadar naar Kuterevo).

Mee te nemen:

 • slaapzak en matje
 • tent (af te spreken in groep)
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren
 • eigen bestek en bord

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info