Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

MA1460

Marokko: 05/10-21/12/2014

Taroudant

 • Prijs:€ 1380 + € 100
 • Max. aantal deeln.:8 VL (18 - 30 jaar)
 • Omschrijving:Educatie en animatie voor straatkinderen, verzorging van jonge weeskinderen
 • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampVaccinatie

Marokko is een betoverend land met een hartverwarmende cultuur. Jammer genoeg is het ook een land waar heel wat kinderen het hard te verduren krijgen. Heel wat weeshuizen en sociale voorzieningen zijn onderbemand. Dit is ook het geval voor het weeshuis en het opvangcentrum voor straatkinderen in Taroudant, een stad in het zuidelijke Marokko. Vrijwilligers staan het personeel van het weeshuis Lala Amina bij bij de dagelijkse verzorging van de jonge weeskinderen. Luiers verversen, kindjes wassen en eten geven, spelletjes spelen … staat dagelijks op het programma. Ook het uitvoeren van kleine technische taken (bijvoorbeeld schilderen, kleine herstellingen ...) op het centrum en in het weeshuis, behoren tot de mogelijkheid.

Daarnaast helpen de vrijwilligers mee in Centre Ahli. Deze organisatie bekommert zich om kinderen en jongeren in moeilijke situaties in het Zuid-Marokkaanse Taroudant (straatkinderen, arme kinderen, drugsverslaafde jongeren, enz.). Vrijwilligers zetten er samen met hun Marokkaanse collega’s een educatie- en animatieprogramma op poten om de kinderen van het centrum zowel via lesmomenten (formeel leren) als via sport en spel (informeel leren) iets bij te brengen. Hier worden educatieve en ontspannende activiteiten georganiseerd voor straatkinderen en jongeren. Ook het ondersteunen van gezinnen in armoede behoort tot het takenpakket van dit centrum.

Een intense interculturele ervaring in een bruisende omgeving, waar je letterlijk tussen de plaatselijke bevolking leeft en werkt.

Taakomschrijving

Zowel in het weeshuis als in het centrum voor straatkinderen zijn er verschillende sociale taken voor de vrijwilligers. Ook kleine technische taken op één van de projecten is tijdens het verblijf mogelijk.

Lala Amina:

 • Verzorging en animatie van jonge weeskinderen
 • Meehelpen bij de dagelijkse werking van het weeshuis

Centre Ahli:

 • Organiseren van educatieve en ontspannende activiteiten (sport, spel ...) voor kinderen en jongeren
 • Kinderen en jongeren begeleiden bij uitstapjes
 • Meehelpen bij de dagelijkse werking van het centrum

Verblijf

De vrijwilligers logeren samen bij één gastgezin, dicht bij het project in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Vrijwilligers worden volledig ondergedompeld in de lokale cultuur. Tijdens het verblijf is er de mogelijkheid om delen van het land te ontdekken.

Reisgegevens

Vlucht op Agadir, hier worden de vrijwilligers opgehaald door onze contactpersoon met een minibus.

Inbegrepen

Vlucht H/T, vervoer van en naar luchthaven, logement en maaltijden op werkdagen, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten (internationaal paspoort), medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, uitstapjes.

Mee te nemen

 • Slaapzak en matje
 • Zaklamp
 • Toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • Verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info