Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

MA1400

Marokko: 30/06-14/07/2014

Taroudant

  • Prijs:€ 645 + € 100
  • Max. aantal deeln.:12VL
  • Omschrijving:Animatie en activiteiten organiseren voor straatkinderen, weeskinderen, kinderen en jongeren met een beperking in Taroudant.
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampVaccinatie
Volzet

In Taroudant krijgen niet alle kinderen evenveel kansen. In samenwerking met verschillende centra ter plekke zorgen vrijwilligers voor een onvergetelijke periode voor straatkinderen, weeskinderen van Lalla Amina, kinderen en jongeren met een beperking of andere kansengroepen. De meeste van deze centra zijn onderbemand, waardoor de vrijwilligers echt een verschil kunnen maken door te spelen en animatie te voorzien op maat van de kinderen en jongeren. Zij hebben nooit de kans met vakantie te gaan. De leeftijd van de kinderen varieert van 1 tot 18 jaar oud.

Taakomschrijving

Animatie en activiteiten organiseren voor straatkinderen, weeskinderen en kinderen en jongeren met een beperking.

Verblijf

De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen

Reisgegevens

Vlucht op Agadir, waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.

Mee te nemen

  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • zaklamp
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info