Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

TH1400

Thailand: 01/07-29/07/2014

Buriram

 • Prijs:€ 1245 + € 100
 • Max. aantal deeln.:8VL
 • Omschrijving:organiseren van taalkampen en renovatie school, overnachting in weeshuis.
 • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatie

We werken hierbij samen met Roger Walker, een Amerikaan die al meer dan tien jaar een weeshuis in Buriram openhoudt. Roger heeft veel contact met de lokale scholen en probeert hen op alle mogelijke vlakken te helpen. Alle scholen staan te springen voor een taalkamp, waarbij je de kinderen (lagere school) op een speelse manier Engels kan aanleren. Maar ook andere organisaties hebben heel veel interesse in de Engelse taal, ook hier kan het zijn dat jullie gaan helpen.
Daarnaast zijn er veel scholen die dringende nood hebben aan enkele herstellingen. Dus ook hier worden jullie voor ingeschakeld, indien jullie voldoende fundraising hebben ingezameld.

Taakomschrijving

Sociaal: De vrijwilligers leren de kinderen enkele woorden/zinnen in het Engels. Dit via boeken, spelletjes, activiteiten, … . Eventueel kan er een taalkamp georganiseerd worden (waarbij de schoolkinderen dan kunnen blijven slapen ‘ af te spreken met project en zien wat de mogelijkheden zijn). De vrijwilligers hoeven hier niet voor in het onderwijs te staan of moeten niet specifiek een opleiding talen gevolgd hebben. Wat natuurlijk wel vereist is dat je Engels kan.
Technisch: Allerlei renovatietaken in plaatselijke scholen (af te spreken met Roger ter plaatse)

Verblijf

Je overnacht in het weeshuis zelf. Er zijn kamers genoeg voor jullie, alle kamers hebben een ventilator of airco. Jullie zullen het plaatselijke (lekkere) eten samen benutten met de kinderen - zowel een maaltijd met als een maaltijd zonder vlees (vegetarisch eten is dus geen probleem). Het is wel de bedoeling om een handje te helpen in het huishouden.
Het weeshuis ‘Tree of life’ vangt een achttal weeskinderen en -jongeren op (leeftijd tussen 3 en 19 jaar), daarnaast verblijfven er nog een 5-tal kinderen die familie zijn van zijn vrouw. Er heerst dus een heel huiselijk sfeer (wat versterkt wordt door Roger en Phongsri die in het weeshuis wonen). Ooit willen ze dit een stuk uitbreiden zodat er meer kinderen terecht komen, daarnaast willen ze ook de speelruimte uitbreiden en leuker maken.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Bangkok, van daar met openbaar vervoer naar het Buriram (meer info op de preparee en in de reisroute). De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht naar Bangkok, accommodatie en eten tijdens de werkweek (je krijgt een bedrag mee die moet instaan voor de basis-voeding), administratie en voorbereiding, verzekering.

Niet inbegrepen

Onverwachte taksen en heffingen, accommodatie en eten tijdens de vrije dagen, persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, plaatselijke vervoerskosten (waaronder die van de luchthaven naar het project (ongeveer 10-15€)).

Mee te nemen

 • slaapzak
 • deet + muskietennet
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen )
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info