Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

SN1400

Senegal: 04/07-30/07/2014

Sowane

  • Prijs:€ 1295 + € 100
  • Max. aantal deeln.:12VL
  • Omschrijving:Renovatie schooltje, aanleggen tuintjes en animatie kinderen
  • Soort: Ecologisch bouwkampFondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatieVisum
Volzet

Bouworde vzw werkt al enkele jaren samen met de Senegalese NGO Chaulmoogra. De naam verwijst naar een plant waarvan de olie een heilzame werking heeft op leprapatiënten.

De NGO Chaulmoogra, geleid door Masse M’baye, werkt in diverse Senegalese dorpen aan de sociale integratie van (gewezen) lepralijders en sociaal achtergestelde families.

Bij het uitwerken van zijn programma besteedt Masse M’baye veel aandacht aan vorming, sensibilisatie en het werken aan de mentaliteit. Zelfredzaamheid en eigen initiatief staan daarbij voorop. De plattelandsbevolking moet leren op eigen benen te staan en minder afhankelijk te worden van (buitenlandse) hulp.

Taakomschrijving

Deze zomer nemen jullie de lagere school van Sowane verder onder handen. Een deel van de school is recent heropgefrist.

Deze technische taken worden afgewisseld met sociaal werk: een plezante speelpleinwerking voor een dertigtal kinderen uit het dorp.

Binnen het ecologische aspect van onze aanwezigheid daar willen we het aantal tropische tuintjes verder uitbreiden. We werken in de tuin, leggen nieuwe tropische tuintjes aan (met lekkere voedzame vruchten in het verschiet), planten bomen aan die voor schaduw zorgen en de hutten beschermen.

Verblijf

De vrijwilligers logeren in Sowane, in aanvaardbare en hygiënische doch sobere voorzieningen. Intens inleefverblijf midden de plaatselijke bevolking.

Voor een goed begrip: lepra is niet langer actief in Senegal. De vrijwilligers kunnen wel geconfronteerd worden met mensen die ooit lepra kregen en hierdoor verminkingen opliepen, maar er is géén besmettingsgevaar.

Reisgegevens

Vlucht Brussel-Dakar. Vervoer naar project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht H/T, transport naar project en dagelijks naar en van de werf, verblijf (accommodatie, eten) tijdens de werkdagen, verzekering (reis-, annulatie-, ongevallen-, BA), administratie en voorbereiding.

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, visum.

Mee te nemen

  • werkkledij ( ! stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen; werkhandschoenen ! )
  • zaklamp / toiletgerief /  persoonlijke medicatie / antimuggenmiddelen (DEET)
  • verzekeringspapieren / Internationaal paspoort

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
25/11 : Introductiemoment vrijwilligerspool
Voor nieuwe vrijwilligers organiseren we een introductiemome ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info