Bouworde Vlaanderen VZW

18-30 jaar

PT1402

Portugal: 03/08-24/08/2014

Tribodar

  • Prijs:€ 485
  • Max. aantal deeln.:8VL
  • Omschrijving:Meeleven in een eco-gemeenschap
  • Soort: Ecologisch bouwkampThemakamp
Volzet

Michael en Moabi, een Belgisch-Portugees koppel stichtte vier jaar geleden Tribodar op. Tribodar is eigenlijk meerdere projecten in 1. Ze willen een eco-village uitbouwen, richten Tribodar Training Center op, leven volgens het gemeenschapsprincipe en willen een jaarlijks festival organiseren.
Hun workshops die ze organiseren zijn vooral gericht op ecologische duurzaamheid en yoga en dit vooral via open leren. Hun einddoelstelling is bewustwording van de individu.
In 2013 hebben ze ook een festival zelf georganiseerd. Eigenlijk is het meer dan alleen een muziek- en dansfestival, er zijn ook workshops en het is open voor iedereen, dus ook voor de bezoekers van het festival.

Taakomschrijving

Er moeten verschillende dingen gebouwd worden, dit op ecologische wijze (dus met ecologische materialen, vb leem, groendaken, aarden vloeren, rond hout, riet).
Jullie helpen ook bij de voorbereiding van het festival (die tijdens het kamp doorgaat).
Opgelet: In Tribodar werken jullie  5u/dag en 4 dagen/week, dan 1 vrije dag op vrijdag, 1 gezondheidsdag en 1 duurzaamheids- workshopdag. (zie verder voor die laatste twee).

Verblijf

Jullie slapen in zelf meegenomen tentjes. Jullie helpen bij het bereiden van de maaltijden ( er is een regeling zodat iedere vrijwilliger (in klein groepje) wel eens aan bod komt).
Er worden enkel vegetarische maaltijden bereid.

Reisgegevens

Een vlucht op Lissabon, dan met openbaar vervoer naar het project.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project)

Mee te nemen

  • slaapzak, matje en tent
  • werkkledij (stevig schoeisel en werkhandschoenen)
  • regenkledij / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Extra info

Voor het eten: ‘s morgens is er havermout en veel fruit. ‘s middags en ‘s avonds zijn er warme vegetarische maaltijden. Het kan zijn dat er nog andere vrijwilligers aanwezig zijn, voor het bereiden van de maaltijden kan het zijn dat jullie samen met hen koken.
In juli zeer warm daarom wordt er ’s morgens vroeg gestart (ca 6u30-10u), een lange middag vrij en daarna nog een beetje werken.

Gezondheidsdag:
8.30/9.30: Kundalini yoga ; 9:30: Ontbijt; 10.00/12.00 van ego tot hart (Open communicatie, meditatie, satsang groep); 16.30/17.30: Energie dans; 18.00 / 20:30: Eten maken en samen Mandala koken soms met live muziek; 20:30: Avondmaal;
21:00: Voorbereiding van de muziek en dans; 22:00:  Tribal Ceremony met muziek en dans


Duurzaamheids-workshopdag:
9:30 Ontbijt; 10.00/13.00 DuurzaamheidsWorkshop; 13:30 Lunch; 17.00/19.30 DuurzaamheidsWorkshop; 20:00 Avondmaal

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

30/03 : Infoavond Bouworde
Heb je interesse om op vrijwilligersreis te gaan, maar zit j ... meer info
08/04 : Houtbewerking
In een houtatelier op een ecodomein leer je de belangrijkste ... meer info
22/04 : Preparee Sri Lanka
Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die op kamp gaan i ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info