Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

PL1400

Polen: 18/07-01/08/2014

Piskorzyna

 • Prijs:€ 435
 • Max. aantal deeln.:8VL+2INT
 • Omschrijving:Allerlei renovatie in een paardenasiel
 • Soort: Ecologisch bouwkampTechnisch bouwkamp
Volzet

‘Tara’ is het eerste en enige Poolse asiel voor paarden die gered werden van het slachthuis, laboratoria of erbarmelijke omstandigheden op een boerderij. Hier kunnen de paarden verblijven tot het einde van hun dagen. Deze organisatie stalt momenteel zo’n 100 paarden daarnaast verblijven er ook nog tientallen honden, katten, varkens, … .In 2007 is er een nieuwe boerderij aangekocht, maar die is nog in erbarmelijke staat. De vrijwilligers helpen bij de bouw en de renovatie van de stallen.

Taakomschrijving

 • Renoveren van oude stallen
 • Bouwen van nieuwe stallen en een omheining
 • Verzorgen van de paarden.

Verblijf

De omstandigheden op het project zijn basic.
De vrijwilligers slapen in verschillende kamers met bedden en koken zelf de maaltijden. Het voedsel wordt voorzien.

Reisgegevens

Jullie krijgen op het bevestigingsformulier de keuze tussen een vlucht naar Wroclaw, vandaar met het openbaar vervoer verder of met de eurolinesbus (16 uur) naar Poznan en van daar met het openbaar vervoer verder. Op deze manier kies je zelf hoe je dit ecologisch project bereikt. Reken wel dat als je met de bus gaat, dat je een dag vroeger moet vertrekken en dat je een dag later terug in België bent.

Inbegrepen

Vervoer heen en terug (tot luchthaven Wroclaw of tot station Poznan), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, openbaar vervoer ter plaatse (vb van luchthaven tot project).

Mee te nemen

 • slaapzak
 • werkkledij (stevig schoeisel en werkhandschoenen)
 • regenkledij / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info