Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

PE1400

Peru: 09/07-30/07/2014

Cuzco (21-30 jaar)

  • Prijs:€ 1995 + € 100
  • Max. aantal deeln.:7VL
  • Omschrijving:Afwerking kleuterlokaal
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortTechnisch bouwkampVaccinatie
Volzet

De Peruviaanse stad Cuzco, gelegen op meer dan 3000 meter hoogte in de Andes op een boogscheut van de oude Incastad Machu Picchu, heeft de bijnaam keizerstad.
Helaas zijn er in Cuzco ook heel wat arme wijken. Waaw is een educatief centrum dat kinderen gaat helpen vanaf de zwangerschap van de moeder tot ze naar de lagere school gaan en waar ook ouders diverse opleidingen krijgen.
In 2012 zijn ze begonnen met huiswerkbegeleiding en kinderanimatie voor schoolkinderen (tussen 6 en 12 jaar). In 2014 willen ze ook dat de kleuters een programma krijgen.

Taakomschrijving

De ruimte waar de kleuters gaan zitten moet verbeterd worden. De precieze taken zullen pas bekend zijn rond mei, maar vermoedelijke taken zijn: een overkapping bouwen, meubels maken en schilderen.!

Verblijf

Je logeert niet ver van het project in gastgezinnen en je deelt per twee een kamer, badkamer is gemeenschappelijk.

Reisgegevens

Vlucht naar Peru. Jullie worden opgehaald aan de luchthaven van Cuzco door het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Transport (H&T), logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding.

Niet inbegrepen

Onkosten vrije tijd (vervoer + logement en eten), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, onvoorziene taksen en heffingen.

Mee te nemen

  • zaklamp / dikke jas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo deels* terugverdienen.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info