Bouworde Vlaanderen VZW

 • slide
 • slide

18-30 jaar

HR1402

Kroatië: 15/07-26/07/2014

Gvozd

 • Prijs:€ 655
 • Max. aantal deeln.:10VL
 • Omschrijving:Technisch en sociaal werk voor een gemeenschapscentrum.
 • Soort: Sociaal bouwkampTechnisch bouwkamp

Suncokret (zonnebloem) Gvozd is een non-profitorganisatie opgericht als antwoord op het ontbreken van onderlinge solidariteit na de oorlog. Gvozd is een gemeente van 4000 inwoners met een hoog werkloosheidscijfer. Er werd veel vernield tijdens de oorlog en nog steeds moet er heel wat opgebouwd worden. Er leven zowel Serven als Kroaten en het onderling communiceren loopt nog steeds niet vlot. Suncokret richt zich op de kinderen en jongeren. Ze zorgen voor dagopvang, voor activiteiten. De kinderen kunnen er computeren, ontspannen en elkaar ontmoeten. Dit alles zonder een onderscheid te maken tussen geloof, cultuur of afkomst.

Taakomschrijving:

Het technisch werk, gebeurt in de voormiddag. Er kan dan bij een bejaarde gewerkt worden, een weg kan worden gerenoveerd, afhankelijk van de noden volgens Suncokret. Er zijn altijd 1 of 2 mensen van Suncokred die zullen helpen en die technische ervaring hebben. Het sociaal werk, dus in de namiddag, bestaat uit activiteiten met de kinderen. Dat kan een georganiseerd spel zijn, maar ook gewoon praten met de jongeren en hen aandacht geven.

Verblijf:

In een huis van Suncokred, met één grote slaapruimte, verschillende douches en toiletten. Er is ook een keuken en een leefruimte aanwezig. Jullie moeten geen matje meenemen, want er staan voldoende bedden in de slaapzaal.

Reisgegevens:

Een vlucht op Zagreb en dan met het openbaar vervoer naar Gvzod.

Inbegrepen:

Vlucht heen en terug naar Kroatië, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, openbaar vervoer ter plaatse (vb van luchthaven naar het project).

Mee te nemen:

 • slaapzak
 • zaklamp / regenjas
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info