Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

GR1401

Griekenland: 14/07-27/07/2014

Athene

  • Prijs:€ 595
  • Max. aantal deeln.:7VL
  • Omschrijving:Vluchtelingen in Athene
  • Soort: Sociaal bouwkamp
Volzet

Caritas Athene zet zich in voor iedereen die hulp nodig heeft, ondermeer ouderen, gevangen, vluchtelingen. Wij helpen hen bij die laatste groep. Iedere dag kunnen er 350 vluchtelingen gratis een warme middagmaal eten. Twee keer per week worden er kleren verdeeld, er worden Griekse en Engelse taallessen gegeven, maandelijks wordt er voedsel verdeeld, ....

Taakomschrijving:

Opgelet, jullie werken slechts halve dagen!
In de voormiddag helpen jullie bij de maaltijden. Alles klaarzetten, helpen opdienen, de afwas. Daarnaast worden jullie ook gevraagd om te helpen bij het verdelen van de kledij.
Enkele dagen zullen jullie ook kinderanimatie kunnen organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen, opgelet, dit zal slechts enkele keren doorgaan (duur +- 2 uur)!

Verblijf:

Jullie verblijven in een appartement in het centrum van de stad. Voor het middagmaal mag je mee-eten met de vluchtelingen. Voor het ontbijt en avondmaaltijd zorg je zelf (je krijgt een basisbedrag mee hiervoor).

Reisgegevens:

Een vlucht naar Griekenland, daarna met het openbaar vervoer richting project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen:

Een vlucht heen en terug naar Griekenland, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

Mee te nemen:

  • zaklamp / toiletgerief 
  • persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info