Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

CM1400

Kameroen: 06/07-28/07/2014

Mambu Bafut (21-30 jaar)

  • Prijs:€ 1495 + € 100
  • Max. aantal deeln.:7VL
  • Omschrijving:Technische klussen en kinderanimatie in een gezondheidscentrum.
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatieVisum

In samenwerking met Lumos (UZ Leuven) helpen vrijwilligers van Bouworde bij de verfraaiing en renovatie van een gezondheidscentrum. Franciscaner-zusters stichtten deze voorziening in 1961 in Mambu-Bafut. Het dorp ligt in het noordwesten van Kameroen, 20 km van Bamenda. Van ver uit de omgeving komen zieken en gehandicapten naar dit medisch centrum. Met steun van Terres des Hommes werd het St. Joseph’s Children and Adult Home ‘Sajocah’ gebouwd: een revalidatiecentrum dat kinderen met lichamelijke en geestelijke beperking opvangt en behandelt. Weeskinderen en ongehuwde moeders vinden bij de zusters een onderkomen. Er kwam ook een blindenschool, waar men lezen en schrijven in braille onderwijst en training geeft in oriëntatie en mobiliteit. Een halve eeuw later is de campus toe aan een grondige opfrisbeurt en renovatie.

Taakomschrijving

De deelnemers worden ingeschakeld bij allerlei technische klussen die de lokale infrastructuur verbeteren. De Zusters vragen onze hulp bij de verdere renovatie van de site. Omdat er ’s namiddags weinig activiteiten voor de kinderen zijn voorzien, kunnen de vrijwilligers hen met sport en spel animeren en zo bijdragen tot hun revalidatie.

Verblijf

De vrijwilligers logeren op het project in aanvaardbare en hygiënische doch sobere voorzieningen. We verwachten van de deelnemers dat ze respect opbrengen voor de zienswijze van de Zusters op de campus. In juli en augustus kan het fel regenen in de regio, wat het reizen en het buiten werken in de war kan sturen, maar niet verhindert.

Reisgegevens

Vlucht op Douala. Vervoer naar project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen

Vlucht H/T naar Douala, transport naar project, verblijf (sobere, maar degelijke accommodatie, eten) tijdens de werkdagen, verzekering (reis-, annulatie-, ongevallen-, BA), administratie en voorbereiding.

Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten (+ visum), exittaks (+/- 15 €), medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.

Mee te nemen

  • Werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • zaklamp / toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren / internationaal paspoort

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info