Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

AL1400

Albanië: 02/07-15/07/2014

Tirana

  • Prijs:€ 595 + € 100
  • Max. aantal deeln.:6VL
  • Omschrijving:Achtergelaten en verlaten baby’s verzorgen
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkamp
Volzet

In Albanië is het als alleenstaande en jonge moeder nog steeds heel moeilijk leven (de familie accepteert dit niet). Daarom geven veel jonge alleenstaande moeders hun kind af bij de geboorte. OSAAB helpt deze jonge baby’s. In het Queen Geraldina ziekenhuis, die gespecialiseerd is in bevallingen, heeft de organisatie een ruimte waar ze deze baby’s kunnen opvangen. Deze jonge kinderen blijven de eerste maanden in het ziekenhuis, daarna verhuizen ze naar een weeshuis. Eenmaal in het weeshuis start een adoptiebehandeling.

Taakomschrijving:

Het werk bestaat uit verzorgen van deze baby’s. Dus pampers verversen, eten geven, maar vooral veel affectie en ze veel vasthouden. Deze baby's zijn nog maar pas geboren.

Verblijf:

Jullie verblijven in een jeugdherberg. Ontbijt krijg je in de jeugdherberg, voor de andere maaltijden zul je zelf inkopen moeten doen en zelf koken.

Reisgegevens:

Een vlucht naar Tirana, daarna met het openbaar vervoer richting project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Inbegrepen:

Een vlucht heen en terug naar Tirana, accommodatie en eten tijdens de werkweek (je krijgt een basisbudget mee die moet volstaan voor de basismaaltijd), administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

Niet inbegrepen:

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

Mee te nemen:

  • zaklamp / toiletgerief
  • persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo deels* terugverdienen.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
25/11 : Introductiemoment vrijwilligerspool
Voor nieuwe vrijwilligers organiseren we een introductiemome ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info