Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

18-30 jaar

BE1401

België: 06/07-19/07/2014

De Haan

  • Prijs:€ 50
  • Max. aantal deeln.:5VL + 5INT (18-30 jaar)
  • Omschrijving:Allerlei renovatiewerken in het Zeepreventorium, op 20 meter van het strand.
  • Soort: Technisch bouwkamp
Volzet

Het Zeepreventorium in De Haan is een plaats waar kinderen en jonge volwassenen met chronische aandoeningen geholpen worden. De ligging is schitterend: tussen de zee en het bos, midden in de duinen. Nergens in het land is de lucht zuiverder dan hier. Alle chronische aandoeningen waaronder deze van de luchtwegen, huidaandoeningen, allergieën, diabetes, voedingsstoornissen, ... krijgen grote aandacht. De kinderen worden omringd door bevoegde zorgdragers. De medische begeleiding gaat samen met veel sport, een prettige omgang in kleine leefgroepen en een volwaardige schoolopleiding. Het doel van een tijdelijke opname in het Zeepreventorium is de patiënt en zijn gezin vanuit een multidisciplinaire benadering op te leiden en te begeleiden naar kennis en vaardigheden om correct te leren omgaan met de chronische ziekte zodat de behandeling later, in het sociale en het familiale leven, adequaat kan worden uitgevoerd.

Taakomschrijving:

Allerlei renovatiewerken.

Verblijf:

Je overnacht in een lokaal van het Zeepreventorium, slaapzak en matje moet je wel nog meenemen. Jullie krijgen dezelfde maaltijden als de jongeren die er geholpen worden.

Reisgegevens:

Met het openbaar vervoer: Je neemt de trein tot aan station Oostende. Van het station Oostende neem je de tram richting Knokke/Blankenberge en stap je af aan de halte ‘Zeepreventorium’. Afspraak om 16u aan het station van Oostende.

Inbegrepen:

Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.

Niet inbegrepen:

 Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.

Mee te nemen:

  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen, veiligheidsbril)
  • regenjas / toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info