Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

Praktisch

Voor elk wat wils!

Bouworde vzw organiseert verschillende soorten vrijwilligersreizen (ook wel bouwkampen genoemd). Deze zijn opgedeeld naargelang de taken die je ter plaatse te wachten staan. In het kampaanbod kan je de verschillende soorten herkennen aan het bijhorende icoontje.

Elk vrijwilligersproject heeft zijn eigen werkritme, maar of je nu aan een technisch, sociaal of ecologisch kamp deelneemt, je werkt gemiddeld zes uur per dag en dat gedurende vier dagen per week.

Soorten

Technisch bouwkamp

Op een technisch bouwkamp steek je de handen uit de mouwen bij bouwtechnische werken zoals schilderen, metselen, timmeren, afbreken, opruimen en weer opbouwen, ….

 

 

Sociaal bouwkamp

Op een sociaal bouwkamp doe je aan sociaal ‘bouwen’ door kinderen of hulpbehoevenden een fijne tijd te bezorgen en/of te helpen bij de uitvoering van dagdagelijkse taken.

 

 

Ecologisch bouwkamp

Op een ecologisch bouwkamp ligt de nadruk op het werken in en voor de natuur. Zo kan je wandelpaden aanleggen, dieren verzorgen, een bos onderhouden, ….

 

 

Overige icoontjes

Naast het soort werk zijn er nog enkele andere elementen die jouw kampkeuze mee kunnen bepalen. Aan elk bouwkamp voegden we daarom een aantal kampspecifieke icoontjes toe.

 

WIE KAN ER MEE?

Bouworde vzw tracht steeds om de vrijwilligersvakanties zo toegankelijk mogelijk te maken. Toch moet je met een aantal algemene voorwaarden rekening houden.

Leeftijd

Je kan met de 15- tot 17- jarigen op bouwkamp vanaf het jaar waarin je 15 wordt, tot aan je 18e verjaardag (je mag nog geen 18 zijn op de dag van vertrek).

Nationaliteit en woonplaats

Om op bouwkamp te gaan met Bouworde Vlaanderen moet je gedomicilieerd zijn in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Je bent verplicht aangesloten bij een Belgische mutualiteit.
Vrijwilligers die hun domicilie in Nederland hebben, kunnen enkel terecht bij onze collega’s in Nijmegen.

Vorming

Je hoeft geen technische of andere voorkennis te hebben om mee te gaan op bouwkamp. Je moet wel bereid zijn om de door Bouworde georganiseerde vormingsdag (Preparee) te volgen.

De concrete data vind je terug in de kalender.

De preparee gaat telkens door op het Bouworde secretariaat, JP Minckelersstraat 78, Leuven.

Je leert er je groepsgenoten en kampbegeleiders kennen, je komt er meer te weten over het project en het land waar je naartoe gaat en krijgt alle praktische informatie over het kamp. Een niet te missen voorbereiding!

 

 

 

 

 

VRIJE TIJD

Samen uit, samen thuis! Een vrijwilligersvakantie is een groepsgebeuren: je werkt niet alleen samen met je groepsgenoten, maar gaat ook samen op uitstap. Je hebt drie vrije dagen per week. Op vele kampen is er al een voorbereid programma, op andere maak je zelf plannen met je groepsgenoten en kampbegeleiders. Tijdens deze vrije dagen en op de vrije avonden zal je samen met je groepsgenoten het land verkennen, cultuur opsnuiven en ontspannen. Zo wordt een bouwkamp ook een intens inleefverblijf.

 

KampBEGELEIDERS

Naast je leeftijdsgenoten gaan er twee kampbegeleiders met je mee. Kampbegeleiders zijn tussen 21 en 30 jaar, hebben ervaring als vrijwilliger bij Bouworde of met het begeleiden van groepen én hebben een vormingsweekend gevolgd waarop ze helemaal klaargestoomd worden om er een fantastisch bouwkamp van te maken. Zij begeleiden je tijdens het werk en de vrije tijd en zetten zich in om er een sfeervol en onvergetelijk kamp van te maken.
Interesse om kampbegeleider te worden?
Lees dan gauw meer!
 

 

PRIJSKAARTJE

Bouworde vzw tracht de prijs van haar vrijwilligersvakanties steeds zo laag mogelijk te houden.

Inbegrepen in de PrijsNiet inbegrepen in de Prijs
administratie en verzekering (Flight Selection polis)


onvoorziene verhoging van taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij

vormingen voor vertrek (Preparee)persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes
heen- en terugreis en andere transportkosten tijdens het kampkosten internationaal paspoort
maaltijden en logementkosten voor medicatie en vaccinatie
vrije tijd en ontspanning 
begeleiding door twee gevormde kampbegeleiders 

 

 

Inschrijven? Dat doe je zo!

Gebeten door vrijwiligerswerk? Lees dan snel hoe je je inschrijft voor de vrijwilligersreis van je leven!

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in!

Kalender

18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
25/11 : Introductiemoment vrijwilligerspool
Voor nieuwe vrijwilligers organiseren we een introductiemome ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info