Bouworde Vlaanderen VZW

15-17 jaar

HR1441

Kroatië: 16/08-26/08/2014

Bale (15-17)

  • Prijs:€ 605
  • Max. aantal deeln.:12+2 kampbegeleiders
  • Omschrijving:Inleefweek in een ecodomein met technische taken: paden aanleggen, bosonderhoud, ...
  • Soort: Ecologisch bouwkampTechnisch bouwkampOvernachting in tenten
Volzet

Back to nature! Laat je onderdompelen in de natuur van het ecodomein te Bale, Istrië. De vriendelijke Igor staat klaar om samen met je leeftijdsgenoten de prachtige natuurlijke rijkdom te ontdekken en beschermen. Beleef het gemeenschapsleven in de natuur: het bos onderhouden, samen koken, een kampvuur bouwen en slapen tussen de bomen. Tussendoor een uitstapje richting zee en strand? Het kan allemaal!

Taakomschrijving: Er zijn veel mogelijkheden: bosonderhoud, pad aanleggen, kasuns (typische stenen huizen van Istrië) opbouwen en onderhouden, ….

Verblijf: De vrijwilligers overnachten in zelf mee te nemen tentjes. Er zijn verschillende buitenkeukens en ook enkele compost-toiletten. Het zal dus echt back-to-nature zijn!

Maaltijden: Vrijwilligers doen zelf inkopen en bereiden zelf hun maaltijden

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Pula en gaan daarna met het openbaar vervoer verder tot in Bale.

Reisgeneeskunde: We raden iedere deelnemer ten stelligste aan zich te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B, DPT en Buiktyfus. Informeer hierover tijdig bij je huisarts. Bouworde zorgt voor EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.


Vrije tijd: Bale is een heel mooi dorpje op 10 km van het strand en 10 km van de steden Pula en Rovinj. Ideaal dus om Istrië te verkennen.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

30/03 : Infoavond Bouworde
Heb je interesse om op vrijwilligersreis te gaan, maar zit j ... meer info
08/04 : Houtbewerking
In een houtatelier op een ecodomein leer je de belangrijkste ... meer info
22/04 : Preparee Sri Lanka
Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die op kamp gaan i ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info