Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

15-17 jaar

MA1444

Marokko: 09/08-23/08/2014

Oulad Terna

  • Prijs:€ 845 + € 100
  • Max. aantal deeln.:12+2 kampbegeleiders
  • Omschrijving:Kinderanimatie en opbouw vrouwencentrum of afwerking waterbassin
  • Soort: Int. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatie
Volzet

Oulad Terna is een authentiek, maar arm Marokkaans berberdorp. Voorgaande vrijwilligers hebben er al heel wat werk verzet, maar jullie hulp is nog steeds meer dan welkom! Bouworde werkt er aan een waterreservoir om in periodes van schaarste een watervoorraad te kunnen garanderen. Daarnaast werken we aan de verdere opbouw van een centrum waar Marokkaanse vrouwen taalles kunnen volgen. Zo gaan we het analfabetisme tegen. Ook jij kan hieraan meewerken en daarnaast de kinderen van het dorp de tijd van hun leven bezorgen door samen met hen te spelen.

Taakomschrijving: Kinderanimatie en afhankelijk van de vorderingen werk je aan de tweede verdieping of het dak van het vrouwencentrum en/of de afwerking van het waterbassin.

Verblijf: De vrijwilligers logeren kort bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.


Maaltijden: De maaltijden voor de vrijwilligers worden voorzien door een kokkin in het dorp. Aan de vrijwilligers wordt wel gevraagd om te helpen bij de bereiding ervan.


Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig en worden op de luchthaven afgehaald door onze contactpersoon.

Reisgeneeskunde: We raden iedere deelnemer ten stelligste aan zich te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B, DPT en Buiktyfus. Informeer hierover tijdig bij je huisarts. Bouworde zorgt voor EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.


Vrije tijd: Steden zoals Taroudant, Marrakech of Essaouira, het strand in Agadir, een bezoek aan de soeks, … behoren zeker tot de mogelijkheden.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.


Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.


Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

07/10 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
07/10 : Preparee België - herfstkampen
  Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Ben jij gebet ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info