Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

15-17 jaar

MA1441

Marokko: 05/07-19/07/2014

Adar

  • Prijs:€ 845 + € 100
  • Max. aantal deeln.:12+2 kampbegeleiders
  • Omschrijving:Kinderanimatie en opbouw van schoolgebouw of speelplaats
  • Soort: FondsenwervingInt. paspoortSociaal bouwkampTechnisch bouwkampVaccinatie
Volzet

Adar is een authentiek, maar arm Marokkaans berberdorp. De kinderen van het dorp staan te popelen om met jou te spelen. Daarnaast help je hen verder door de uitvoering van technisch werk aan hun schoolgebouw. Maak je klaar voor een intens inleefverblijf want je leeft, speelt en werkt samen met de lokale bevolking.

   

Taakomschrijving:Kinderanimatie en afhankelijk van de vorderingen werk je aan een tweede verdieping op het schoolgebouw en/of start je met de opbouw van de speelplaats.

 

Verblijf: De vrijwilligers logeren in een huisje in het dorp. In aanvaardbare en veilige omstandigheden, maar sober. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.


Maaltijden: De maaltijden voor de vrijwilligers worden voorzien door een kokkin in het dorp. Aan de vrijwilligers wordt wel gevraagd om te helpen bij de bereiding ervan.


Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig en worden in de luchthaven afgehaald door onze contactpersoon.

Reisgeneeskunde: We raden iedere deelnemer ten stelligste aan zich te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B, DPT en Buiktyfus. Informeer hierover tijdig bij je huisarts. Bouworde zorgt voor EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.


Vrije tijd: Steden zoals Taroudant, Marrakech of Essaouira, het strand in Agadir, een bezoek aan de soeks, … behoren zeker tot de mogelijkheden.

Fundraising?

Dit bouwkamp is een kamp met euro-symbool. Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.


Hoe?

In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen*.

Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …).

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je hier.


Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Meer info? Stuur een mailtje naar Karen

* van de 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.

Schrijf je in!

Kalender

18/10 : Bezoek de infostand - VUB Go Abroad
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/10 : Bezoek de infostand - KUL Go International
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info