Bouworde Vlaanderen VZW

15-17 jaar

PT1441

Portugal: 01/07-10/07/2014

Sesimbra - hondenasiel

  • Prijs:€ 799
  • Max. aantal deeln.:10+2 kampbegeleiders
  • Omschrijving:verzorging van weeshonden in een dierenasiel
  • Soort: Ecologisch bouwkamp
Laatste plaatsen

In dit Portugese dorpje niet zo ver van Lissabon ligt het hondenasiel ‘Bianca’. Het asiel vangt permanent zo’n 300 weeshonden op. Door de honden te verzorgen en te trainen probeert Bianca zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. De honden staan te wachten op jouw aandacht! Eten geven, wassen, wandelen, … het zijn maar enkele van de vele taken die je kan doen!

Taakomschrijving: Er zijn meer dan voldoende taken voor jullie om te doen: Meehelpen met de verzorging van de dieren (voederen, hokken schoonmaken, …), Herstellen van hokken (er gaat altijd wel iets stuk met zoveel dieren die samen zitten) en vernieuwen van hokken (nieuwe draad plaatsen en dergelijke) en schilderen ervan. Maar vooral: veel bezig zijn met de dieren, aandacht geven/spelen, want hiervoor is soms weinig tijd.

 

Verblijf: Jullie zullen verblijven in een huis, op wandelafstand van het project. Het huis heeft twee badkamers en enkele slaapkamers. Jullie slapen in bedden en op matjes. Een supermarkt ligt vlakbij.

 

Maaltijden: Jullie koken zelf jullie maaltijden.

 

Reisgegevens: Vlucht van Brussel naar Lissabon. Vanuit de luchthaven is het nog een klein uurtje naar het project.


Reisgeneeskunde: We raden iedere deelnemer ten stelligste aan zich te laten vaccineren tegen Hepatitis A + B, DPT en Buiktyfus. Informeer hierover tijdig bij je huisarts. Bouworde zorgt voor EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

 

Activiteiten: Sesimbra ligt aan zee. Een uitstap naar het strand zal dus zeker niet ontbreken! Verder is een bezoek aan Lissabon één van de vele mogelijkheden.

Dit bouwkamp is een kamp zonder euro-symbool. Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen omdat het project over voldoende materiaal beschikt.

Toch zijn extra inkomsten ook op dit kamp meer dan welkom. We moedigen extra fondsenwervingsacties dan ook graag aan.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp (of voor een ander noodlijdend project) ontdek je hier.


Ter info

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten.

Schrijf je in!

Kalender

30/03 : Infoavond Bouworde
Heb je interesse om op vrijwilligersreis te gaan, maar zit j ... meer info
08/04 : Houtbewerking
In een houtatelier op een ecodomein leer je de belangrijkste ... meer info
22/04 : Preparee Sri Lanka
Voorbereidende vorming voor vrijwilligers die op kamp gaan i ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info