Bouworde Vlaanderen VZW

  • slide
  • slide

Particulieren

Het engagement van meer dan 1000 jongeren per jaar om de handen uit de mouwen te steken ten voordele van mensen die in (kans)armoede leven is bewonderenswaardig. Ze kunnen echter pas nuttig werk verrichten als er ook fondsen voorhanden zijn om educatieve of bouwmaterialen aan te kopen. U kan hierbij helpen!

Met uw steun kunnen we op de projecten het verschil maken tussen een lekkend dak of een droog bed, een tochtig en koud klaslokaal of een warme leeromgeving, de straat of een gastvrij opvangtehuis…

Steun Bouworde vandaag nog en bouw met ons mee aan een betere wereld!

Gift

Eenmalige storting

Kiest u ervoor om Bouworde vzw eenmalig financieel te steunen? Dat kan!
U schrijft eenvoudigweg het bedrag van uw keuze over op het onderstaande Bouworde rekeningnummer met de vermelding:

Kampcode van het project dat u wenst te steunen of ‘algemene projectwerking’ als u geen voorkeur hebt  + zonder fiscaal attest + gift

  • Vb. TH 1600, zonder fiscaal attest, gift (met deze kampcode steunt u bv. een project in Thailand)
  • Vb. Algemene projectwerking, zonder fiscaal attest, gift (zo steunt u de algemene werking)

Doorlopende storting

U kan er ook voor kiezen om Bouworde structureel te steunen. Zo kan u bijvoorbeeld maandelijks, jaarlijks of wekelijks een kleiner bedrag doneren door bij uw bank een doorlopende opdracht in te stellen. Het periodieke bedrag kiest u uiteraard volledig zelf.
Overschrijven kan op het onderstaande Bouworde rekeningnummer met de vermelding:

Kampcode van het project dat u wenst te steunen of ‘algemene projectwerking’ als u geen voorkeur hebt  + zonder fiscaal attest + gift

  • Vb. TH 1600, zonder fiscaal attest, gift (met deze kampcode steunt u bv. Een project in Thailand)
  • Vb. Algemene projectwerking, zonder fiscaal attest, gift (zo steunt u de algemene werking)

DE BOUWORDE REKENING
BE76 431 7100234 95
BIC: KREDBEBB

Let op! Stortingen op dit rekeningnummer kunnen nooit in aanmerking komen voor een fiscaal attest.

Wenst u een specifiek project in een bepaald land te steunen, maar heeft u nog geen idee naar welk project uw voorkeur uitgaat? Op onze website vindt u alle kampen en projecten terug met vermelding van hun kampcode. Deze code heeft u nodig bij opmaak van uw mededeling. Neem dus gerust een kijkje en maak uw keuze!

Gift met fiscaal attest

Giften vanaf 40 euro op jaarbasis kunnen in aanmerking komen voor een fiscaal attest. Hiervoor zijn er echter strikte voorwaarden van toepassing. Giften die in aanmerking wensen te komen voor een fiscaal attest moeten ook op een specifiek rekeningnummer terecht komen. Voor een storting op een andere rekening van Bouworde vzw kan nooit een fiscaal attest uitgereikt worden.
Indien u in aanmerking wil komen voor een fiscaal attest neemt u best eerst contact op met het secretariaat. Wij bezorgen u graag alle details.

Legaat & Duolegaat

Ook als u er niet meer bent kan u nog meer betekenen dan u denkt.
Neem een goed doel op in uw testament.

Bouworde vzw kan legaten en schenkingen voor haar projectwerking boeken. Daartoe dient u in uw testament enkel de volgende formule in te lassen:

Ik legateer aan Bouworde vzw, JP Minckelersstraat 78, 3000 Leuven (bedrag voluit in letters).

Het testament wordt eigenhandig geschreven en van datum en handtekening voorzien. Het kan ook door een notaris worden opgesteld.

Legateer aan Bouworde vzw en zorg ervoor dat uw erfgenamen meer overhouden aan hun erfdeel met de techniek van het duolegaat! Dit is een manier om een deel van uw bezit aan Bouworde vzw na te laten, zonder uw erfgenamen te benadelen. Een duo-legaat kan immers een aanzienlijke besparing aan successierechten tot gevolg hebben voor uw erfgenamen terwijl Bouworde vzw mee kan genieten van een belastingsvoordeel.

Wenst u meer informatie over het duolegaat? Neem dan vrijblijvend contact op met Karen. We bezorgen u graag een uitgebreid dossier met informatie.
 

Schrijf je in!

Kalender

21/10 : Bezoek ons tijdens Go Strange!
Gebeten door vrijwilligerswerk & benieuwd naar wat Bouwo ... meer info
18/11 : Evaluatie groepsbegeleiders
Evaluatie voor jongeren die in 2017 een vrijwilligersreis vo ... meer info
25/11 : Lancering Aanbod Vrijwilligersreizen 2018
25/11/2017 LANCERING VRIJWILLIGERSREIZEN 2018 Kriebelt het ... meer info
Bekijk kalender

Nieuwsbrief

* verplichte velden
/ /

Doe meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om méér te doen voor Bouworde vzw. Onder het motto 'vele handen maken licht werk' dragen wij alle initiatieven een bijzonder warm hart toe ... meer info